Γυναίκα

Τομ Χάρντι σε Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο: «Όταν είδα τον Όστιν Μπάτλερ ένιωσα ότι μοιάζει στον Τζέιμς Ντιν»

Για τη νέα ταινία «Οι Μηχανόβιοι» που μόλις κυκλοφόρησε, μίλησε ο πρωταγωνιστής της, Τομ Χάρντι εστιάζοντας στην δυναμική του χαρακτήρα του ως «Τζόνι» και στη συνεργασία του με τον Όστιν Μπάτλερ.

Στον κριτικό ταινιών, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός ηθοποιός μιλώντας για τη νέα του ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα σήμερα (20.06.2024) στην Ελλάδα. Ο Τομ Χάρντι εξήγησε πως η εποχή που έζησαν ο Μάρλον Μπράντο και ο Τζέιμς Ντιν επηρέασαν την προσέγγιση του ρόλου του αλλά και πως ο ίδιος συνέδεσε τον συμπρωταγωνιστή του, Όστιν Μπάτλερ με εκείνη την εποχή.

Για τον ρόλο που υποδύεται ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Είναι ο αρχηγός μια λέσχης. Αντιπροσωπεύει μια γενιά πριν από τις δύο επόμενες που θα έρθουν. Ζει σε εκείνη την περίοδο, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην εποχή όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μετά τον Πόλεμο».

Ο σκηνοθέτης, Τζεφ Ντάνιελς είπε για το σενάριο και την παραγωγή: «Ήθελα να παρουσιάσω τους ανθρώπους μέσα στο βιβλίο για αυτό που πραγματικά ήταν. Δεν είναι μόνο εικόνες, είναι και συνεντεύξεις και αυτά τα δύο συνδυαστικά βγάζουν ένα συνολικό είδος υποκουλτούρας που κυριαρχούσε τότε. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι αυτή η υποκουλτούρα έχει αποδοθεί στο σενάριο και πως βοηθάω τους ηθοποιούς να αντιπροσωπεύσουν σωστά αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορικά με την «επαναφορά» των James Dean και Marlon Brando, o Tom Hardy σχολίασε: «Δεν ένιωσα επαναφορά. Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται σε κείνη την περίοδο. Αυτοί οι δύο ήταν είδωλα της εποχής, ήταν αδύνατο να μην είναι παρόντες στην ταινία. Ο Brando αναφέρεται και στην ταινία κανονικά. 

Ο χαρακτήρας μου θαυμάζει τον Marlon Brando και τον μιμείται σε ένα σημείο της ταινίας, πράγμα που ίσως φαίνεται περίεργο. Είναι σαν να προσπαθήσω εγώ να μιμηθώ στα 47 μου τον Justin Bieber».

Και συνέχισε για την προσωπικότητα του ήρωά του λέγοντας: «Τον είδα ως ένα πολυεπίπεδο και δυναμικό χαρακτήρα, που ήταν αρκετά ήσυχος, αλλά έκανε ορισμένες κακές επιλογές.

Ο «Τζόνι» μέσα στην ταινία προσπαθεί να βρει ένα πρότυπο, αλλά το πρότυπο καταρρέει στη ζωή του όταν το ”φοράει” ως προσωπείο και τελικά ”διαλύεται” στο πρόσωπό του».

Σχετικά με τη σύνδεση του Austin Butler με τον James Dean, ο Tom Hardy είπε: «Είχα μία αναλαμπή ότι ο Austin μοιάζει με τον Dean αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είναι “υγιές” να βασίζεται κάποιος σε μία παρομοίωση. Εγώ “μιμήθηκα” κυριολεκτικά τον Brando σε μία σκηνή. Ήταν ωραία που προσπάθησα να τον μιμηθώ για την προσέγγιση του χαρακτήρα μου», καταλήγει ο Βρετανός ηθοποιός.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους από σήμερα, Πέμπτη.

To άρθρο Τομ Χάρντι σε Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο: «Όταν είδα τον Όστιν Μπάτλερ ένιωσα ότι μοιάζει στον Τζέιμς Ντιν» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-20 17:35:30

Back to top button