Σχέσεις

Τι να κάνεις αν δεν έχετε τα ίδια kinks (όχι, δεν ήρθε το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής)

Πόσο πειράζει, τελικά, το να μην σας αρέσουν τα ίδια πράγματα;

Όταν έχεις απέναντί σου έναν ενήλικα που συναινεί, οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις δεν είναι λάθος. Είτε σου αρέσει το BDSM, είτε θέλεις να χρησιμοποιείτε sex toys, να αλείφεστε με φαγητά, να σε ταπεινώνει και το αντίστροφο, τα kinks είναι αμέτρητα, αν έχεις όρεξη να πειραματιστείς. Μάλιστα, όσο γνωρίζεις καλύτερα τον σύντροφό σου και ο ένας μαθαίνει τι αρέσει στον άλλο, η ιδέα να πειραματιστείτε μαζί μοιάζει κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Τι γίνεται, όμως, αν δεν θέλετε ίδια πράγματα;

Αν τα kinks σας δεν ταιριάζουν και τόσο, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Για παράδειγμα, αν σ’ εσένα αρέσει η ιδέα του golden shower και στο άτομο που βγαίνεις φαίνεται αποκρουστική, αλλά δεν σε πειράζει καθόλου το να ζήσεις χωρίς αυτό, όλα είναι καλά. Αν, όμως, το θέλεις οπωσδήποτε κι αισθάνεσαι απογοήτευση επειδή το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, η σεξουαλική σας ζωή ίσως περάσει κρίση.

Παρακάτω, θα δούμε τι προτείνουν οι ειδικοί για να χειριστείς την κατάσταση.

Καταρχάς, το να έχετε διαφορετικά γούστα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί να έρθετε πιο κοντά συζητώντας και κατανοώντας τις διαφορές σας, καθώς θα είστε πιο ανοιχτοί και ειλικρινείς. Θα δείτε τις επιθυμίες και τα όριά σας, τι διατίθεστε να δοκιμάσετε μαζί, ακόμη και να βρείτε νέες ιδέες – αυτό είναι και το πιο σέξι της υπόθεσης. Επίσης, θα γνωρίσεις καλύτερα και τον εαυτό σου.

Το σεξ δεν είναι μόνο σωματικό. Ναι, η έλξη παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά εξίσου σημαντική είναι η οικειότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η επικοινωνία. Μιλώντας για τις διαφορές σας, αποκτάτε τα τέσσερα τελευταία – το πρώτο, υποθέτουμε ότι ήδη υπάρχει.

Κάποιοι, βέβαια, κρίνον απαραίτητο να έχουν τα ίδια kinks με τους συντρόφους τους. Κι αν εσύ ή ο σύντροφός σου ανήκετε στην κατηγορία, κι η σεξουαλική σας ζωή έχει πραγματικό πρόβλημα, μάλλον χρειάζεται να κάνετε μία σοβαρή κουβέντα για το μέλλον της σχέσης σας.

Πώς να ξεκινήσεις τη συζήτηση

Αν βρίσκεσαι σε μία φάση εξερεύνησης και θέλεις να θίξεις το ζήτημα, φρόντισε να το κάνεις με τρόπο. Τι εννοούμε; Πως υπάρχει σωστός τόπος και χρόνος για να γίνει αυτή η κουβέντα. Επίσης, να συμφωνήσετε πως «δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε, ούτε για να ξενερώσουμε, αλλά για να γνωριστούμε καλύτερα». Έχετε ένα δικό σας safe space, στο οποίο είστε ανοιχτοί να μιλήσετε και να ακούσετε.

Ο στόχος είναι να πετύχετε μία «σεξουαλική ενσυναίσθηση». Αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί η δρ Tammy Nelson, η οποία μίλησε στο Elite Daily σχετικά. Προτείνει, μάλιστα, να ρωτήσεις όχι απλώς ποιο είναι το kink, αλλά τι ακριβώς του αρέσει και γιατί, ώστε να καταλάβεις. Ίσως, για παράδειγμα, προσφέρει αυτοπεποίθηση. Ίσως, πάλι, δίνει μία αίσθηση ελευθερίας που λείπει από τη ζωή του – τα πιθανά ενδεχόμενα είναι πολλά.

Έστω ότι εσένα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου ούτε να δοκιμάσεις αυτό που αρέσει στον σύντροφό σου. Δεν θα κάνεις κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι χειρότερο από το να αρνηθείς και μπορεί να επηρεάσει χειρότερα τη σεξουαλική σας ζωή. Το δηλώνεις, λοιπόν, και περιμένεις να μάθεις πόσο σημαντικό το θεωρεί, για να δείτε πώς θα πορευτείτε.


Δημοσιεύθηκε
2023-05-26 16:00:00

Back to top button