Αστρολογία

Τα 4 ζώδια που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και είναι ευάλωτα στην συνεξάρτηση.


Η συνεξάρτηση είναι μία ψυχολογική πάθηση που μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη σκιά σε όλες τις κατηγορίες των σχέσεων και ειδικά στις αισθηματικές. Συνεξάρτηση μπορεί να παρουσιάσουν αρκετά ζώδια και ειδικά αυτά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο ορισμένα ζώδια με τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν πέφτουν πιο εύκολα στην παγίδα της συνεξάρτησης από τα άλλα.

Τι είναι η συνεξάρτηση; Η συνεξάρτηση είναι η σχέση μεταξύ του ατόμου με χαμηλή αυτοεκτίμηση και μία ανάγκη για εξωτερική αποδοχή και ενός ατόμου που χειραγωγεί ή ελέγχει.

Σε σχέση με τον ναρκισσισμό και τον εθισμό, τα πέντε βασικά συμπτώματα της συνεξάρτησης είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, μοτίβα συμπεριφοράς με στόχο την ευχαρίστηση των άλλων, δυσκολία στον καθορισμό ορίων, φροντίδα και εξάρτηση.
Η συνεξάρτηση αναπτύσσεται όταν ο πόνος των άλλων προκαλεί πόνο στον συνεξαρτώμενο, ο οποίος στη συνέχεια παρακινείται/ενεργοποιείται να λύσει ή να καταπραΰνει το πρόβλημα..

Αυτός που διασώζει και αυτός που διασώζεται βασίζονται ο ένας στον άλλο για να καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό ο ένας στον άλλο. Παρακάτω θα διαβάσετε τα 4 ζώδια που είναι πιο επιρρεπή να δημιουργήσουν συνεξαρτώμενες σχέσεις.
Καρκίνος
Στην αστρολογία, ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο της μητέρας, που φροντίζει και βρίσκεται πάνω στο πλευρό των εξαρτώμενων μελών. Όλοι γεννιόμαστε εξαρτημένοι από τους βασικούς μας φροντιστές. Ωστόσο ορισμένοι Καρκίνοι προβάλλουν αυτήν την προσοχή/ανάγκη στις ενήλικες σχέσεις τους, συμμετέχοντας σε μια δυναμική μάρτυρα/μητέρας.
Αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στον κύκλο της συνεξάρτησης (θυσία – αγανάκτηση). Αποφεύγουν την επαφή με τον εαυτό τους και βάζουν την ευημερία των άλλων πάνω από τη δική τους. Αντιδρούν άσχημα όταν οι προσπάθειές τους δεν εκτιμώνται ή άλλοι δεν ανταποκρίνονται όπως περιμένουν.
Παρθένος
Οι Παρθένοι είναι γεννημένοι για να φτιάχνουν τα προβλήματα των άλλων. Δεν βλέπουν ποτέ κάποια «κόκκινη σημαία» στην συμπεριφορά των άλλων. Πάντα βλέπουν μία κραυγή για βοήθεια. Τείνουν να βλέπουν πάντα μία θετική πλευρά στους άλλους και μένουν σε αυτήν.

Αυτή η οπτική τους κάνει να θεωρούν ότι η ανεπάρκεια των άλλων, ιδιαίτερα των ρομαντικών συντρόφων, είναι μία πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουν και όχι μία κατάσταση που πρέπει να αποφύγουν. Θέλουν πάντα να είναι χρήσιμοι και γι’ αυτό οι Παρθένοι υπερεπενδύουν στην ευημερία των άλλων. Θεωρούν οποιαδήποτε αποτυχία ως απόδειξη των δικών τους σφαλμάτων.
Η γλώσσα της αγάπης γι’ αυτό το ζώδιο της Γης είναι να κάνει πράξεις που να υπηρετούν τον σύντροφο του. Αυτές οι πράξεις συχνά γίνονται για να μην εγκαταλειφθούν. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και γι’ αυτό πιστεύουν ότι εάν οι σύντροφοι τους, τους χρειάζονται δεν θα τους αφήσουν ποτέ.
Ζυγός
Η σκιώδης πλευρά του Ζυγού είναι ότι μετράει την αυτοεκτίμηση του με βάση την κατάσταση της σχέσης. Αυτό το ζώδιο συνήθως θέλει να θεραπεύσει τον πόνο του συντρόφου του και να τον βοηθήσει προκειμένου να αποφύγει να δει τα δικά του προβλήματα.
Γεννημένοι για να ευχαριστούν τους άλλους, οι Ζυγοί μαθαίνουν νωρίς και επιδέξια πώς να χειραγωγούν τους άλλους με βάση την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν και να αξιοποιούν τις ανάγκες τους.
Συχνά γίνονται ή προσφέρουν ό,τι λείπει από τον σύντροφό τους, όπως σταθερότητα, νηφαλιότητα κ.λπ. Η υπεραντιστάθμιση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του ζωδίου του αέρα. Στην προσπάθεια τους, όμως, να διατηρήσουν την ειρήνη στην σχέση καταλήγουν να προδίδουν τους εαυτούς τους.

Ιχθύς
Οι Ιχθύες έλκονται από καταστάσεις που απαιτούν την υπερεμπλοκή τους. Ωστόσο η υπερεμπλοκή είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε σχέσεις όπου οι σύντροφοι Ιχθύες εγκαταλείπουν τον εαυτό τους.
Λόγω της επιρροής του Ποσειδώνα, του πλανήτη της παραπλάνησης, οι Ιχθύες αγωνίζονται να δουν τους άλλους για αυτό που πραγματικά είναι, σε αντίθεση με τον εραστή των ονείρων τους.
Οι συμπονετικοί Ιχθύες είναι οι μεγάλοι απολογητές του ζωδιακού κύκλου, ικανοί να δικαιολογήσουν/αρνηθούν οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά του αγαπημένου τους. Οι Ιχθύες είναι πάντα έτοιμοι να μεταμορφωθούν σε στον σωτήρα που χρειάζεται ο σύντροφός τους.
enikos.gr


Εχει Δημοσιευθεί :2024-01-31 13:50:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button