ΣΕΞ

Συχνότητα: Ο μαγικός αριθμός που ανακουφίζει το στρες

Υπάρχει μαγικός αριθμός όταν το θέμα περνά στη συχνότητα του σεξ; Πόσες φορές μπορούν να μας ανακουφίσουν από το άγχος;

ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σύμφωνα με τις φήμες, η JLo συμπεριέλαβε στο προγαμιαίο συμφωνητικό της όρο για σεξουαλική συνεύρεση τέσσερις φορές την εβδομάδα, ούτως ώστε ο καλός της Ben Affleck να μην έχει δυνάμεις να την απατήσει. Έστω λοιπόν ότι όσα λέγονται ευσταθούν, μήπως αντί για ταπεινά κίνητρα θα έπρεπε να εντοπίσουμε στον προγραμιαίο όρο την ανάγκη για μια ζωή με λιγότερο στρες;

Μπορεί στο μυαλό μας το σεξ να συνδέεται με αυξημένους παλμούς, εφίδρωση, κάποια σωματική κόπωση και, κυρίως, ευχαρίστηση, φαίνεται όμως ότι η επίδρασή του στο σώμα δεν σταματά εκεί. Το σεξ, σημειώνει η Tracey Sainsbury, σύμβουλος σχέσεων με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη συμβουλευτική υπογόνιμων ζευγαριών μεταξύ άλλων, είναι μια μέθοδος antistress, «ένας τρόπος για να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά».

Ο μαγικός αριθμός

Πολλές μελέτες έχουν αναζητήσει τη συχνότητα σεξουαλικών επαφών που βελτιώνουν την υγεία που, για την Sainsbury, είναι οι τρεις φορές την εβδομάδα. Ακόμα και αν οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι εξαντλητικές, το σεξ δεν πρέπει να παραμερίζεται. Μάλιστα, εξηγεί, δεν χρειάζεται να είναι πάντα μια αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία, μια όμορφη, ρομαντική ερωτική πράξη· «μπορεί να είναι ένα γρήγορο σεξ στον καναπέ ή στην κουζίνα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος από την τηλεργασία».

Τον μαγικό αριθμό θα πρέπει μάλλον να λάβουν υπ’ όψιν οι παντρεμένοι, στους οποίους η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι ακριβώς για πρωταθλητισμό παρά ουραγός σε μια μακρά λίστα υποχρεώσεων όπως η εργασία, η κοινωνικοποίηση, το μαγείρεμα, η άσκηση, οι δουλειές του σπιτιού και η συνολική διαχείριση της ζωής.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, το μέσο ζευγάρι Βρετανών κάνει σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα, παρότι θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα ως μέθοδος ανακούφισης από το άγχος και ενίσχυσης της απελευθέρωσης ενδορφινών. Αρκεί άλλωστε «να είστε γυμνοί μαζί, σώμα με σώμα, είτε στο κρεβάτι είτε βλέποντας τηλεόραση».

Καλύτερο από ενσυναίσθηση ή γιόγκα

Το σεξ είναι ιδανικό για όσους βιώνουν στρες και, σύμφωνα με την Sainsbury, είναι πιο αποτελεσματικό από τις τεχνικές ενσυνειδητότητας που, μολονότι έχουν αγχολυτική δράση, δεν είναι το ίδιο με την αίσθηση ασφάλειας που συνοδεύει ένα άγγιγμα, η σωματική επαφή. Το σεξ μπορεί να εξασφαλίσει μέσω της οικειότητας και της σωματικής επαφής όσο και της ίδιας της ερωτικής πράξης την «καθημερινή δόση» ορμονών της ευτυχίας όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η «ορμόνη της αγάπης και της αγκαλιάς», η ωκυτοκίνη,

Σεξ για ενίσχυση της γονιμότητας

Προσοχή συστήνει η ειδικός και στα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί και καταλήγουν να κάνουν λιγότερο σεξ. Όπως εξηγεί, οι άνδρες αισθάνονται πίεση να αποδώσουν, οι γυναίκες ενδεχομένως αισθάνονται αποτυχημένες από τις προσπάθειες που δεν ευοδώθηκαν αλλά και όσες βρίσκονται στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης δυσκολεύονται συναισθηματικά σε σημείο που χάνουν τη διάθεση και το πάθος τους.

«Είναι σημαντικό να γίνει το σεξ μέρος μιας εβδομαδιαίας ρουτίνας αντί να βασίζονται σε εφαρμογές που λένε στη γυναίκα πότε έχει ωορρηξία και στη συνέχεια να κάνουν σεξ μόνο κατά τη διάρκεια αυτού του στενού χρονικού πλαισίου. Μπορεί να νομίζουμε ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο όταν είμαστε αγχωμένοι ή προσπαθούμε να συλλάβουμε, αλλά το σεξ είναι πράγματι πολύ σημαντικό» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Τόσο σεξ είναι αρκετό

Σεξ: Nα ποιοι το ευχαριστιούνται περισσότερο

Αυτό είναι τελικά το μυστικό για καλύτερο σεξ


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button