
Συνταγή: Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου με την πιο βελούδινη σκορδαλιά
Παραδοσιακό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού (την 25η Μαρτίου), η οποία έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος και μάλιστα συνοδεία της γνωστής σκορδαλιάς.
Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο και τραγανό μπακαλιάρο με την πιο βελούδινη σκορδαλιά.
Συνταγή για μπακαλιάρο με σκορδαλιά
Υλικά
1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
σπορέλαιο, για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
κουρκούτι
σκορδαλιά
πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
-Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
-Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
-Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
-Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. -Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
-Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
-Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα πράσου, του ονείρου
Συνταγή για σουπιές στιφάδο – Το τέλειο νηστίσιμο πιάτο