Συνταγές

Συνταγή για χταποδάκι με λαχανικά

Καλοκαίρι χωρίς χταπόδι δεν γίνεται. Κι αν δεν μπορείς να το απολαύσεις στην ταβέρνα του νησιού θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό με λαχανικά. 

Συστατικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) 
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 10 βολβούς
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά με τα 50΄ περίπου
  • Το βγάζεις και το κόβεις σε μέτρια κομμάτια.
  • Περνάτε το ζωμό από το μικρό σουρωτήρι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα λαχανικά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σβήνεις με το κρασί και περιμένεις μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις 1 φλιτζάνι από το ζωμό του χταποδιού και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το χταπόδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνεις να βράσουν για 3 λεπτά
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις.

Photo: iStock

Ετικέτες ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ,ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button