Ελλάδα

Συνάντηση Μαρινάκη με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Σε μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και θα συζητηθεί προβαίνει η «Ζούγκλα» σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν, δεκάδες μέλη της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη.

Η ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει σήμερα την κατάθεση ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων ο οποίος μεταξύ των άλλων «δίνει» ψυχρά τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας σύμφωνα με την αποκαλυπτική κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα, συμμετείχε(!) σε συνάντηση με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία σημειώνει ότι έγινε μετά τη δολοφονία Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα επισημαίνει ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν κυρίως από τον Ιωσήφ Αντιζά και τον Μάριο Χανδρινό και τα λοιπά ηγετικά στελέχη», δηλαδή από αυτούς που συναντούσε και ο Μαρινάκης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως λέει ο μάρτυρας, φέρεται να είχε συνάντηση με τους «μεγάλους» της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, αφού ο προστατευόμενος μάρτυρας λέει χαρακτηριστικά :

«Αυτοί καθώς και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε ως ‘Μεγάλους’. Λέγοντας ‘Μεγάλοι’ εννοώ άτομα ηλικίας πάνω από 25 χρονών που ασχολούνται με τη Θύρα 7, παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, τη μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα ‘πεσίματα’ σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε αστυνομικούς. Εδώ, θέλω να σημειώσω ότι οι ναυτικές φωτοβολίδες και τα καπνογόνα είναι όλα ληγμένα. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως από τον Αντιζά Ιωσήφ και τον Χανδρινό Μάριο και τα λοιπά ηγετικά στελέχη. Σε αγώνα του Ολυμπιακού, άκουσα να συζητιέται ότι κάποιοι από αυτούς που σας ανέφερα  συμμετείχαν σε συγκέντρωση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού παρουσία και του προέδρου, Μαρινάκη Ευάγγελου, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μεταξύ αυτών και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες, αλλά και το πέρασμα του ελέγχου ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στην Αστυνομία.

Έπειτα στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο στρατολογούνται οι «μικροί» από τους «μεγάλους» λόγω των διασυνδέσεων με τις διοικήσεις του συλλόγου, αλλά και για τον τρόπο διάθεσης των προσκλήσεων και των εισιτηρίων. Ο μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος που οι ‘Μεγάλοι’ στρατολογούν τους μικρούς είναι ο εξής: Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα, κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ, στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη, έχουν τη δυνατότητα  να βάζουν τους ‘Μικρούς’ στα γήπεδα δωρεάν. Ειδικότερα, η ηγετική ομάδα παίρνει προσκλήσεις εισόδου στη Θύρα 7 από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τις μοιράζει στους ‘Μικρούς’ για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο. Εάν κάποιες τους περισσέψουν τις δίνουν και σε μέλη συνδέσμων που δεν είναι ενταγμένα στα γκρουπ τους. Επίσης, παίρνουν εισιτήρια τα οποία τα πουλάνε έξω από το γήπεδο με ‘καπέλο’ σε απλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν καταφέρει να βρούνε εισιτήριο, με σκοπό προσωπικό κέρδος. Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη ένα μάτσο πενηντάρικα, πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθούν και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι ‘Μεγάλοι’, τις οποίες προμηθεύονται από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που τους δίνει τη δυνατότητα ανενόχλητοι να κυκλοφορούν τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.»

Επίσης ο προστατευόμενος μάρτυρας επισημαίνει ότι όταν οι ηγέτες των χούλιγκαν τους δίνουν εντολές για πεσίματα σε αντίπαλους οπαδούς ή σε αστυνομικούς μαζεύονται κυρίως βραδινές ώρες καθώς και για άλλου είδους παρανομίες, όπως προστασίες και ναρκωτικά.

Εντύπωση προκαλεί ο ίδιος μάρτυρας όσον αφορά κάποιες ενέργειες του Χανδρινού και του Αντιζά που, όπως λέει, τους έχει δει με τα μάτια του να έχουν πιστόλι και να ρίχνουν ευθείες βολές προς τη θάλασσα εξωτερικά του γηπέδου Σ.Ε.Φ κατά τη διάρκεια αγώνα. Επίσης αναφέρει  ότι «πουλάνε» προστασία στους πάγκους και στις καντίνες -που δεν είναι και λίγες, περίπου 20- με τα σουβλάκια και τα σάντουιτς που υπάρχουν σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού που υπάρχουν είτε έξω από το Σ.Ε.Φ είτε έξω από τη Θύρα 7 στο Γ. Καραϊσκάκης «έχω δει με τα μάτια μου (σ.σ τον Χανδρινό) να στέλνει μικρούς να σπάνε τους πάγκους σε περίπτωση που δεν έδιναν χρήματα».

Οι Αντιζάς και Χανδρινός (σ.σ οι δύο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης) ήταν υπεύθυνοι και για την προμήθεια των φωτοβολίδων, των μολότοφ για να τα μοιράζουν στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023 ο προστατευόμενος μάρτυρας σημειώνει ότι είχε γίνει κάλεσμα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όλοι γνώριζαν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση σε βάρος των «ΜΑΤατζήδων» στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη γιατί έχουν κάμερες «…Στο πρώτο σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Έξω είδα τον Αντιζά και τον Χανδρινό να μοιράζουν ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ ενώ κάποιοι άλλοι είχαν δικά τους στυλό εκτόξευσης καπνογόνα και φωτοβολίδες…»

Στη συνέχεια είναι αποκαλυπτικός για τη δολοφονική επίθεση εναντίων των ανδρών των ΜΑΤ «Σύμφωνα με την εντολή του Αντιζά όταν θα έριχνε αυτός τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε, στυλό εκτόξευσης, ναυτική φωτοβολίδα και μολότοφ κρατούσε και ο Μάριος Χανδρινός».

Παρακάτω ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει την προσπάθεια των χούλιγκαν να μαζέψουν τα υπολείμματα από τις εκτοξευμένες φωτοβολίδες τα οποία είτε τα πέταξαν σε υπονόμους στην άκρη του δρόμου, είτε τα πήραν μαζί τους και τα έκαψαν στις τουαλέτες του κλειστού Γυμναστηρίου για να μην ταυτοποιηθούν από την αστυνομία. Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο Μάριος Χανδρινός και ο Ιωσήφ Αντιζάς μετά από λίγο εξαφανίστηκαν.

«Είδα τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη»

Στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, σύμφωνα πάντα με τον προστατευόμενο μάρτυρα, βρισκόταν και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης «τον οποίο είδα να τσακώνεται με έναν αστυνομικό γιατί δεν ήθελε να πάνε οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσαγωγή».

Οι επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων

Στη συνέχεια ο ίδιος μάρτυρας, αναφέρεται κατά χρονολογική σειρά σε επιθέσεις εναντίον οπαδών άλλων ομάδων στην περιοχή του Ιλίου είτε στο Μενίδι εναντίον ντελιβερά οπαδού της ΑΕΚ. Κατόπιν περιγράφει την επίθεση των χούλιγκαν του Ολυμπιακού εναντίον των ΜΑΤ κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Άρης τον Δεκέμβριου του 2021 έξω από το Καραϊσκάκη. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Καραμπάχ.

Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού

Εντύπωση προκαλεί το ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούσαν να βρουν διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να επιτεθούν στους αντίπαλους οπαδούς, όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2022, που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και με μηχανάκια και αυτοκίνητα πήγαν στην Καλλιθέα για να επιτεθούν σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού αλλά και σε σπίτι γνωστού οπαδού των Πρασίνων.

Σε άλλο σημείο τονίζει τη δράση του Γιάννη Χαλκίδη για ένα περιστατικό που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 πριν τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ. Εκεί ο μάρτυρας αναγνωρίζει τον Χαλκίδη, τον Χανδρινό και έναν άλλο με το ψευδώνυμο «Κοκό» για τον οποίο σημειώνει ότι και αυτός βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πέταγε μπάλες στον αγωνιστικό χώρο

Όσον αφορά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τον Απρίλιο του 2023 και μετά το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, λίγο πριν λήξει το ματς, από τη Θύρα 7 πέταγαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο «όπως το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης». Στη συνέχεια περιγράφει πώς εισέβαλλαν στο γήπεδο μετά από νόημα που τους έκαναν κάποιοι «Μεγάλοι» που βρίσκονταν με διαπίστευση στον αγωνιστικό χώρο.

Και δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στις 11/1/24 δίνει δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς κατά την οποία του επιδεικνύουν εκ νέου φωτογραφίες διαφόρων ατόμων. Στην κατάθεσή του αναγνωρίζει διάφορα άτομα που είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2024 εξετάζεται για τρίτη φορά και πάλι αναγνωρίζει διάφορα άτομα από τις φωτογραφίες που του επιδεικνύονται καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 10:31:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button