Πολιτική

Στη Silicon Valley ο Μητσοτάκης: Οι επαφές με Nvidia – Sequoia και το high five με ρομπότ της Tesla

Στην καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογικής βιομηχανίας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών στη Silicon Valley με στελέχη της Nvidia, της Tesla και της Sequoia Capital. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες ψηφιακές υποδομές και οι επενδυτικές δυνατότητες που ανοίγει η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλιφόρνια περιλάμβανε συναντήσεις με εκπροσώπους ορισμένων από τους ισχυρότερους «παίκτες» του διεθνούς τεχνολογικού οικοσυστήματος, σε μια συγκυρία κατά την οποία η ανάπτυξη εφαρμογών AI και η ενίσχυση της υπολογιστικής ισχύος βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του παγκόσμιου τεχνολογικού και οικονομικού ανταγωνισμού.

Οι συζητήσεις στη Nvidia για AI και ψηφιακές υποδομές

Στα κεντρικά γραφεία της Nvidia, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη της εταιρείας, με οικοδεσπότη τον Global Vice President for Business Development, John Josephakis.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα σε ψηφιακές και υπολογιστικές υποδομές, καθώς και οι δυνατότητες που δημιουργούνται από την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η Nvidia αξιοποιεί τις τεχνολογικές πλατφόρμες και το οικοσύστημά της για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και μεγάλων εταιρειών στην ανάπτυξη και υιοθέτηση εφαρμογών AI.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε ακόμη στο ερευνητικό κέντρο της εταιρείας, όπου αναπτύσσονται προηγμένοι ημιαγωγοί και υπολογιστικά συστήματα.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της Tesla

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της Tesla στο Palo Alto, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της εταιρείας σε τομείς που εκτείνονται από την ηλεκτροκίνηση και τα αυτόνομα συστήματα έως την ενέργεια και τη ρομποτική.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, αντιπρόεδρος της Tesla και διευθυντής του προγράμματος ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus, ενώ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με Έλληνες που εργάζονται στην εταιρεία.

mitsotakis us

Επαφές στη Sequoia Capital για επενδύσεις

Σειρά επαφών είχε ο πρωθυπουργός και στη Sequoia Capital, έναν από τους γνωστότερους επενδυτικούς οργανισμούς της Silicon Valley.

Στη συνάντηση, με οικοδεσπότες τους Konstantine Buhler και Doug Leone, συμμετείχαν επενδυτές, ερευνητές μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και εργαστηρίων, καθώς και ιδρυτές και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι δυνατότητες που ανοίγει η AI σε τομείς όπως η ιατρική, η εκπαίδευση, η αυτοματοποίηση και η ρομποτική, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης νέων τεχνολογικών οικοσυστημάτων και επενδύσεων γύρω από τις συγκεκριμένες εφαρμογές.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-22 07:20:00

Back to top button