Σχέσεις

Σταμάτησε το σεξ στη σχέση σου; 3 τρόποι να το διαχειριστείς

Η έλλειψη σεξ μπορεί να οδηγήσει σε πανικό, αλλά λύσεις υπάρχουν

Δεν είναι ότι θα αποκαλύψουμε κάποιο σπουδαίο μυστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σεξ δεν μένει ποτέ σταθερό, κάνει συνέχεια κύκλους και δεν μπορεί να γίνεται πάντα με το ίδιο πάθος (και συχνότητα).

Το πρόβλημα ξεκινά όταν η μία εβδομάδα ή ο ένας μήνας αποχής αυξάνεται σε διάρκεια αλλά και όταν δεν συζητάμε μεταξύ μας με ειλικρίνεια. Καταρχάς, όταν το σεξ απουσιάζει για καιρό, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Αντί να σκεφτείς ότι ο σύντροφός σου δεν σε θέλει πλέον ερωτικά ή έχει γνωρίσει ένα νέο πρόσωπο, μπορείς να το δεις λογικά και να σκεφτείς ότι δεν υπάρχει ιδανική ποσότητα στο σεξ.

«Ένας σύντροφος μπορεί να μην θέλει πια σεξ για πολλούς λόγους. Το άγχος της δουλειάς, το στρες της ζωής γενικότερα, η σωματική κούραση, η συναισθηματική κούραση, άλυτα προβλήματα στη σχέση και ναι, η απιστία», εξηγεί η κλινική ψυχολόγος Dr. Carly Marie Manly. Όπως και σε κάθε περίπτωση, έτσι κι εδώ, το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε, να μην κρίνουμε και να ακούσουμε.

Η σημασία της προσέγγισης

Pexels/Nataliya Vaitkevich

Όταν επικοινωνείς με τον σύντροφό σου, μπορεί να αντιληφθείς ότι βλέπετε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε τι συμβαίνει αλλά και να εκφράσουμε τις δικές μας ανάγκες. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό. Υπάρχουν όμως λύσεις, αν είναι διατεθειμένες και οι δύο πλευρές.

Αν έχει ο άλλος το πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να βρει τους τρόπους που λειτουργούν και τον βοηθούν να ξαναβρεί τη χαμένη του λίμπιντο. Μπορεί όμως να σου ζητηθεί χρόνος, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να βρει την ερωτική του διάθεση αυτή τη στιγμή.

Συμβουλευτείτε ειδικό

Pexels/Polina Zimmerman

Δεν είναι κακό να ζητάμε επαγγελματική βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε. Αντιθέτως, ο σωστός ειδικός μπορεί να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος ή να ξεκλειδώσει συμπεριφορές που δεν ξέραμε καν ότι έχουμε. Το σεξ δεν είναι μόνο θέμα σωματική ή ψυχική αντοχής. Μπορεί να αντικατοπτρίζει τα βαθύτερα προβλήματα που έχει ένα ζευγάρι αλλά που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Η ώρα του χωρισμού

Pexels/Ketut Subiyanto

Όταν θέλεις πραγματικά να είσαι σε μία σχέση, δουλεύεις για τη βελτίωσή της και δεν εγκαταλείπεις. Όταν προσπαθεί μόνο ο ένας, τότε η επιθυμία δεν είναι αμοιβαία και ίσως είναι η σωστή στιγμή να σκεφτείς το ενδεχόμενο του χωρισμού. Οι άνθρωποι εξάλλου αλλάζουν, εξελίσσονται και οι ανάγκες τους αλλάζουν. Αν δεν μπορεί να ακολουθήσει ο ένας, ο χωρισμός είναι η πιο υγιής απόφαση.


Δημοσιεύθηκε
2022-06-03 15:05:25

Back to top button