ΣΕΞ

Σεξ: Τι αγχώνει περισσότερο τους άνδρες

Δύο ειδικοί καταρρίπτουν τις πεποιθήσεις που θέλουν όλους τους άνδρες να είναι άνετοι με το σεξ και αποκαλύπτουν τους κυριότερους παράγοντες που τους απασχολούν

ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ

Τείνει να επικρατεί η άποψη ότι το σεξ απασχολεί περισσότερο τους άνδρες και ότι τους προβληματίζει ελάχιστα ως προς τις επιδόσεις τους, επειδή τους «είναι εύκολο». Πολλές πηγές πληροφοριών απεικονίζουν τους άνδρες ως αυτούς που επιδιώκουν περισσότερο την σεξουαλική επαφή, χωρίς φόβους και αναστολές. Η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι αυτή που επικοινωνείται. Η αλήθεια είναι ότι το σεξ μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό για τους άνδρες.

Οι ψυχοθεραπευτές Vanessa και Xander Marin αποκαλύπτουν τους έξι παράγοντες που φαίνεται να αγχώνουν περισσότερο τους άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ:

Η εικόνα του σώματος

Δεν αγχώνονται μόνο οι γυναίκες για την εικόνα του σώματός τους. Οι άντρες μπορεί να ανησυχούν εξίσου για την εμφάνισή τους. Η αποκάλυψη του γυμνού σώματος μπροστά σε κάποιον άλλο είναι πάντα μια ευάλωτη εμπειρία, ακόμα κι αν δύο άνθρωποι έχουν μακροχρόνια σχέση. Για τους περισσότερους άνδρες, το πιο σημαντικό ζήτημα εμφάνισης είναι το μέγεθος του πέους τους. Ο φόβος γι’ αυτό ξεκινά ήδη από την εφηβική ηλικία και υποβόσκει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η επίτευξη στύσης και η διάρκειά της

Κατά τη διάρκεια του σεξ, ασκείται μια μεγάλη πίεση στο ανδρικό πέος. Τα περισσότερα ζευγάρια δίνουν υπερβολική έμφαση στην σεξουαλική επαφή, η οποία προϋποθέτει ότι ένας άνδρας έχει στύση και ότι μπορεί να την διατηρήσει για αρκετή ώρα. Αυτό, σε μερικές περιπτώσεις, προκαλεί τόσο έντονο στρες στους άνδρες, που έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τελικά πρόβλημα στύσης. Εάν σε αυτό το αγχωτικό πλαίσιο προστεθεί το ενδεχόμενο η σύντροφος να αντιδράσει αρνητικά, τότε το στρες γίνεται ακόμη πιο έντονο.

Η επιθυμία

Επικρατεί η εντύπωση ότι οι άνδρες είναι πρόθυμοι να κάνουν σεξ ανά πάσα στιγμή, σε αντίθεση με τις γυναίκες, των οποίων η ερωτική επιθυμία δεν είναι τόσο έντονη και διαρκής. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αληθεύει. Οι σεξουαλικές ορμές των ανδρών ποικίλλουν και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος, τα προβλήματα των σχέσεων, αλλά και τα ζητήματα υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν επιπλέον ζευγάρια στα οποία η γυναίκα είναι εκείνη που έχει τη μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή, γεγονός που, ανά περιπτώσεις, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους άνδρες που δεν έχουν τόσο υψηλή σεξουαλική επιθυμία.

Η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης

Ο συγχρονισμός του οργασμού αποτελεί πάντοτε μια μεγάλη πρόκληση. Βιολογικά, το ανδρικό σώμα δεν είναι προετοιμασμένο να μείνει σεξουαλικά ενεργό για πολλή ώρα. Οι περισσότεροι άνδρες εκσπερματώνουν μέσα σε 2-5 λεπτά, ενώ οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά για να φτάσουν σε οργασμό. Πρόκειται για μια μεγάλη χρονική απόκλιση, που δημιουργεί μεγάλη πίεση τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Η επίτευξη οργασμού

Ακόμη μια λανθασμένη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι οι άνδρες έρχονται πάντα σε οργασμό. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άνδρες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να φτάσουν σε οργασμό. Το επιπλέον πρόβλημά τους, σε σύγκριση με τις γυναίκες, είναι ότι εάν εκμυστηρευτούν το πρόβλημά τους, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσπιστία. Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα ζήτημα που δεν συζητείται ανοιχτά, οι άνδρες που το βιώνουν αισθάνονται μεγάλη πίεση να προσποιηθούν τον οργασμό ή να κρύψουν τις δυσκολίες τους από τη σύντροφό τους.

Η αγωνία για ικανοποίηση της συντρόφου

Για τους περισσότερους άνδρες, είναι πολύ σημαντικό να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους, φέρνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο βάρος της επίτευξης σεξουαλικής ικανοποίησης. Αυτό δημιουργεί πίεση και άγχος σχετικά με το αν είναι αρκετά επιδέξιοι, ευφάνταστοι και ικανοί να πετύχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, η σεξουαλική πράξη αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία για όλους τους ανθρώπους και για διάφορους λόγους. Η ειλικρίνεια και ο σεβασμός μεταξύ των συντρόφων είναι κομβικής σημασίας για μια πιο ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία και, τελικά, μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Το ελιξίριο για μια καλή στύση

Λίμπιντο: Επτά εύκολες κινήσεις που την ανεβάζουν στα ύψη

Στύση: Ποιο τρόφιμο την απειλεί και ποιο την παρατείνει


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button