Σχέσεις

Σεξ στην εμμηνόπαυση: 3 tips για να συνεχίσεις να το απολαμβάνεις

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθείς το καλό σεξ

Η εμμηνόπαυση δεν είναι το τέλος του κόσμου, πόσω μάλλον της ερωτικής σου ζωής. Σου το έχει με τόσους τρόπος και η Ναόμι Γουότς που έχει γίνει το σύμβολο της εμμηνόπαυσης, προσπαθώντας να την απενοχοποιήσει. Και πολύ καλά κάνει, αν σκεφτείς με τις πεποιθήσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε για το ότι όλα τελειώνουν στην εμμηνόπαυση. Η ικανότητα για αναπαραγωγή, η ερωτική ζωή, η ανέμελη ζωή όπως την ήξερες.

Και ακριβώς επειδή υπάρχει στίγμα γύρω από αυτή τη συζήτηση, οι γυναίκες νιώθουν αναγκασμένες να κρατήσουν μυστική αυτή τη φάση, να μην παραπονιούνται και να μην ζητούν βοήθεια, σωματική και ψυχολογική. Εμείς θα δούμε γιατί το σεξ δεν τελειώνει και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

Το λιπαντικό είναι ο καλύτερός μας φίλος

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν καταφτάνει η εμμηνόπαυση, μειώνονται τα επίπεδα κυκλοφορίας των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Αυτό οδηγεί σε ατροφία του κόλπου, ξηρότητα, εκνευρισμό και εφίδρωση. Νιώθεις περισσότερο πόνο κατά τη διείσδυση και αυτό σημαίνει ότι η φυσική κολπική λίπανση δεν είναι το ίδιο. Προμηθεύσου ένα λιπαντικό και άσε πίσω σου τα ταμπού.

Περισσότερος χρόνος προετοιμασίας

Αυτό μπορεί να ισχύει και για τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση, που δεν βρίσκονται πια στο πάθος της αρχής. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για διέγερση και είναι απολύτως φυσιολογικό. Χρειάζεται μία προετοιμασία εδάφους, ερωτική ανταλλαγή μηνυμάτων για χτίσιμο ανυπομονησίας, ρομαντικό δείπνο ή ποτό και μπόλικα προκαταρκτικά. Ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσεις νέα πράγματα, όπως παιχνίδια ρόλων ή ταινίες πορνό. Δοκιμάζεις και ανακαλύπτεις.

Γιόρτασε τη νέα φάση ζωής

Έχουμε μάθει να κάνουμε focus στα αρνητικά και να μην αποδεχόμαστε τις αλλαγές της ζωής, που είναι τόσο φυσιολογικές. Ναι, δεν έχεις πια περίοδο και μπορεί το σεξ να θέλει περισσότερη δουλειά, αλλά μπαίνεις σε μία νέα φάση, με τα μαθήματα της ζωής που έχεις ήδη πάρει.


Δημοσιεύθηκε
2023-07-20 16:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button