Γυναίκα

Ράνια Τζίμα για Απόστολο Λύτρα: «Σοκαριστική υπόθεση, με ενοχλεί που ρίχνουμε το βάρος στις γυναίκες»

Η Ράνια Τζίμα το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!». Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μίλησε για τη ζωή της, για τις Ευρωεκλογές αλλά και για την ενδοοικογενειακή βία, με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Δεν είχα καμία γνώση. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον Απόστολο Λύτρα, στα δελτία ειδήσεων δεν έχουμε συνήθως επαφή με τους δικηγόρους των υποθέσεων. Προφανώς από την δημόσια εικόνα του δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς αυτό. Είναι πολύ σοκαριστική υπόθεση, μεγάλη αγριότητα. Με ενοχλεί που έχουμε κάνει ένα λάθος σε αυτή την χώρα κατά την γνώμη μου, έχουμε ρίξει το βάρος στις γυναίκες. Ακόμη και το βάρος της αποδοχής και αναγνώρισης της βίας και καταγγελίας της βίας. Λέμε συνέχεια «οι γυναίκες να μάθουν να αναγνωρίζουν την βία». Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα έχει όλη την ευθύνη, όχι δεν έχει όλη την ευθύνη όλων αυτών. Γιατί δεν κάμουμε μία συζήτηση για το πώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά αγοράκια, από την ηλικία των 5-7 ετών; Δεν έχω ακούσει τα υπουργεία να έχουν ως πλάνο να κάνουν μία συζήτηση τέτοια, σε επίπεδο εκπαίδευσης για όλο αυτό, στα παιδιά», σημείωσε η Ράνια Τζίμα.

«Θα μιλήσεις, και αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια είναι τα όριά της, και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά και αν έχεις γιο, να είσαι πολύ πάνω στον γιο σου», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

«Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;» τονίζει η Ράνια Τζίμα.

«Πολύ σημαντική η παρέμβαση του κ. Φλωρίδη, το είπα και στο δελτίο πως οι νομοί δεν είναι μόνο για να χρεώνονται στους υπουργούς αλλά και για να πιστώνονται. Αυτές είναι οι διατάξεις Φλωρίδη, που έχουν να καλό, ότι θα εφαρμοστούν άμεσα. Είναι σημαντικό ότι θα εκτίονται οι ποινές, δεν θα υπάρχει ο ανασταλτικός παράγοντας, είναι σημαντικό ότι οι γυναίκες δεν θα φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και να ξαναζούν αυτό που βίωσαν. Είναι σημαντικές παρεμβάσεις» καταλήγει η Ράνια Τζίμα στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 10:40:59

Back to top button