ΣΕΞ

Πόσο μας παχαίνει ο γάμος; Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα κιλά

O έρωτας περνάει από το στομάχι και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό για έναν από τους δύο συζύγους που φαίνεται ότι παίρνει το περισσότερο βάρος μετά τον γάμο – Δείτε ποιος

YGEIAMOU.GR TEAM

Ποιος είναι τελικά εκείνος που… δένει τον γάιδαρό του αφού παντρευτεί; Δεν ξέρουμε αν η απάντηση είναι προφανής, αλλά οι επιστήμονες προσφάτως επιβεβαίωσαν πως οι άνδρες είναι εκείνοι που φαίνεται πως προσέχουν λιγότερο το βάρος τους μετά το γάμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, οι άνδρες ξεκινούν να αυξάνουν το βάρος τους μέσα σε πέντε χρόνια από την ημέρα που θα δεθούν με τα δεσμά του γάμου, επειδή καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και ασκούνται λιγότερο. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο γάμος «συνδέθηκε με σημαντική επίδραση» στις βαθμολογίες του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), με ένα επιπλέον 5,2% των παντρεμένων ανδρών να είναι υπέρβαροι και τα ποσοστά παχυσαρκίας να αυξάνονται κατά 2,5%. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε το ίδιο μοτίβο μεταξύ των γυναικών.

«Το φαινόμενο αυτό έχει τεκμηριωθεί από πολυάριθμες μελέτες κοόρτης που διεξήχθησαν σε ανεπτυγμένες δυτικές χώρες. Οι άνδρες συχνά ασκούνται λιγότερο και τρώνε περισσότερο μετά την τέλεση του μυστηρίου, και αυτό οδηγεί σε υψηλότερο ΔΜΣ. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο παχυσαρκίας καθώς μεγαλώνουν, οπότε μετά το γάμο, είναι σημαντικό να μην “αφεθούν”, διατηρώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και μια συστηματική ρουτίνα άσκησης» εξηγεί ο Δρ Shiwen Quan, από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Economics & Human Biology, διαπίστωσε ότι οι βαθμολογίες του ΔΜΣ των ανδρών συνεχίζουν να αυξάνονται μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια μετά τον γάμο, ακολουθούμενες από μια περίοδο σταθεροποίησης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μελέτη τους υπογραμμίζει τη σημασία της προώθησης της φυσικής κατάστασης και της διαχείρισης της υγείας εντός των οικογενειών. Πρότειναν μάλιστα ότι οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει να απευθύνονται στους νεόνυμφους με διατροφικές συμβουλές.

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση ενός ατόμου από τη στενή του σχέση, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι παχύσαρκο. Αντίστοιχα, μια προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος αυξάνει το βάρος του περισσότερο από 2 κιλά μετά τη γνωριμία με τον/την σύντροφό του.

Διαβάστε επίσης: 

Single ή σε σχέση: Ποιοι ζουν περισσότερο – Έρευνα απαντά

Να σε ποια ζευγάρια δεν κάνει καλό ο γάμος

Καρκίνος στομάχου: Ο παράγοντας που επηρεάζει καθοριστικά την επιβίωση


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button