Auto

Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Το κλασικό πλέον Honda NSX είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο, ένα κεντρομήχανο αριστούργημα με εκπληκτική οδική συμπεριφορά. Στην εξέλιξή του είχε συμβάλλει κι ο θρύλος της F1, Ayrton Senna. Δεν αποτελεί έκπληξη που είχε τρία ιαπωνικά μοντέλα στην κατοχή του. Ένα από αυτά είναι τώρα προς πώληση.

Το συγκεκριμένο είναι το πιο διάσημο από τα Honda NSX που ανήκαν στον Senna. Ο Βραζιλιάνος το είχε στο σπίτι του στην Πορτογαλία κι εμφανίστηκε στην ταινία «Racing Is In My Blood». Σε μια διάσημη φωτογραφία, φαίνεται μάλιστα να το πλένει.

Αν μεγαλώσατε θαυμάζοντας τον Ayrton Senna και το Honda NSX, ευκαιρία να σπάσετε τον κουμπαρά σας και να το αποκτήσετε

Πρόκειται για το Honda NSX που οδήγησε ο Giancarlo Minardi το 2019 στην πίστα της Ίμολα στην εκδήλωση για την 25η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του Senna. Παρόλο που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1991, το αυτοκίνητο έχει μόλις 62.900 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ayrton Senna: «To να είσαι δεύτερος, είσαι απλά ο πρώτος από τους χαμένους»

Τροφοδοτούμενο από έναν 3λιτρο V6 απόδοσης 274 ίππων και 283 Nm, το Honda NSX δεν έγινε διάσημο για τις επιδόσεις του αλλά για το υπέροχο στρίψιμό του. Είχε βάλει το χέρι του κι ο Ayrton, με κάμποσες δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία.

Honda NSX

Σήμερα, το κόκκινο NSX του Senna ανήκει στον Robert McFagan, ο οποίος το απέκτησε το 2013 μετά από ένα ταξίδι στο Algarve στην Πορτογαλία. Από τότε, το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Ανατολικό Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φωτογραφίζοντας τον Ayrton Senna 24 χρόνια μετά το θάνατό του να προσπερνά τον Piquet στην Imola

«Όντας κι εγώ μεγάλος θαυμαστής του Senna, χάρηκα όταν μπόρεσα να αγοράσω το NSX. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία στο δρόμο», είπε ο McFagan. «Ένιωθα πραγματική ευχαρίστηση να κατέχω ένα από τα πιο διάσημα 4τροχα που ανήκαν σε έναν πραγματικό θρύλο. Συγκινούμαι κάθε φορά που οδηγώ το αυτοκίνητο του Senna».

Honda NSX

Τώρα, μια εβδομάδα πριν την 30ή επέτειο από τον τραγικό θάνατο του κορυφαίου πιλότου, το αυτοκίνητο θα αλλάξει ξανά χέρια προς £500.000 (περίπου €581.000). Για να διαβάζετε Drive.gr, προφανώς γνωρίζετε ότι ο Ayrton Senna θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πιλότους όλων των εποχών, κατά πολλούς ο καλύτερος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Ecclestone πλήρωσε 4,2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τη McLaren του Ayrton Senna

Τις 10ετίες του 1980 και του 1990, κέρδισε τρεις παγκόσμιους τίτλους οδηγών, 41 Grand Prix κι αποτέλεσε το πρότυπο σε πολλούς μεταγενέστερους πιλότους. Όπως τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Δυστυχώς, ο Senna έχασε τραγικά τη ζωή του σε ένα δυστύχημα στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο την 1η Μαΐου 1994.

 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 19:10:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button