Σχέσεις

Ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, σύμφωνα με έρευνα

Οι βασικοί λόγοι που σε ενθαρρύνουν να κοιμάστε αγκαλιά τα βράδια

Για εσένα, μπορεί να είναι πολύ απλό. Θέλεις να κοιμάσαι κάθε βράδυ με τον έρωτα της ζωής σου, ακόμα και αν σου παίρνει το πάπλωμα ή καταλαμβάνει όλο το κρεβάτι. Ή μπορεί να θέλεις πάντα παρέα για λίγο cuddling ή για να μην νιώθεις μόνη. Ή απλά να παίρνεις αγκαλιά το κατοικίδιό σου (και εδώ λειτουργεί).

Έρχεται όμως μία παλαιότερη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Wall Street Journal και μας ενημερώνει ότι υπάρχουν σημαντικά ψυχολογικά οφέλη στο να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου κάθε βράδυ. Η αγκαλιά στον ύπνο δίνει ασφάλεια και σταθερότητα στη σχέση, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, που σημαίνει άγχος, και αυξάνει την ωκυτοκίνη, που σημαίνει χαρά.

«Ο ύπνος είναι μία από τις πιο σημαντικές συνήθειες που αφορούν την υγεία μας, τόσο την ψυχική όσο και την καρδιακή», τονίζει η καθηγήτρια ψυχιατρικής και9 ψυχολογίας, Wendy M. Troxel. Αν λοιπόν κοιμάσαι επαρκώς, αποφεύγεις διάφορα προβλήματα υγείας, την έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας την επόμενη μέρα. Αν όμως κοιμάσαι αγκαλιά με τον σύντροφό σου, βελτιώνει τόσο τη δική σου υγεία όσο και την ποιότητα της σχέσης σου. Not bad.


Δημοσιεύθηκε
2022-04-17 19:08:00

Back to top button