Έξυπνα Tips

Ο Εύκολος Τρόπος να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε τα Ασημένια Μαχαιροπίρουνα – …

Aν έχετε ασημένια μαχαιροπίρουνα που έχουν θαμπώσει και έχουν χάσει τη λάμψη τους, δείτε παρακάτω έναν πολύ εύκολο τρόπο για να τα κάνετε αι πάλι να δείχνουν σαν καινούργια χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά. 

Τα ασημένια μαχαιροπίρουνα μαυρίζουν εύκολα.

Μεταμορφώστε τα Παλιά σας Μαχαιροπίρουνα Μόνο με Ένα Βασικό Υλικό

Μπορεί να υπάρχουν έτοιμα προϊόντα στο εμπόριο που είναι ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό, ωστόσο, μπορεί να μην προλαβαίνετε να προμηθευτείτε κάποιο την ώρα που το χρειάζεστε (είναι πχ Κυριακή) ή ακόμα και γιατί να μην δοκιμάσετε πρώτα μια πιο φυσική λύση;

Η μέθοδος που σας προτείνουμε είναι εύκολη και θα χρειαστείτε μόνο μερικά απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

ασημένια μαχαιροπίρουνα

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξύδι.

Υλικά 1 φλυτζάνι βραστό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ½ φλυτζάνι λευκό ξύδι.

Εξοπλισμός Ένα γυάλινο πιάτο ή ένα σκεύος αλουμινίου, ένα κομμάτι ύφασμα για το γυάλισμα.

ασημένια μαχαιροπίρουνα

Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος αλουμινίου.

Αυτό Είναι το πιο Σημαντικό Λάθος που Κάνετε στο Πλυντήριο Πιάτων

Οδηγίες Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα με το αλάτι μέσα στο αλουμινένιο σκεύος και προσθέστε  ½ φλυτζάνι λευκό ξύδι. Σε αυτό το σημείο θα αρχίσετε να παρατηρείτε μια χημική αντίδραση. Ρίξτε με προσοχή 1 φλυτζάνι βραστό νερό. Βάλτε μέσα τα μαχαιροπίρουνα σε μία στρώση, έτσι ώστε κάθε κομμάτι να ακουμπάει το αλουμινένιο σκεύος.

Σε περίπτωση που δείτε πως τα μαχαιροπίρουνα δεν είναι πλήρως βυθισμένα στο υγρό, καλό θα ήταν να προσθέσετε επιπλέον ζεστό νερό. Αφήστε τα μουλιάσουν για 30 δευτερόλεπτα. Τα μαχαιροπίρουνα που είναι πολύ ξεθωριασμένα χρειάζονται μερικά λεπτά. Στεγνώστε τα κομμάτια και γυαλίστε τα με ένα καθαρό ύφασμα και θα δείτε ότι θα αστράφτουν και πάλι σαν καινούργια!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-04-15 08:00:32

Back to top button