Γυναίκα

Οι 16 βασικοί κανόνες που θα σας κάνουν gentleman

Ως gentleman ορίζεται ο άντρας με καλή συμπεριφορά και ευγενικούς τρόπους.

Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής να έχει επιφέρει αλλαγές όσον αφορά στα πρότυπα που έχουμε στο μυαλό μας για έναν άντρα, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ακολουθεί απαρέγκλιτα κάθε gentleman τόσο στην καθημερινότητα του, όσο και στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Σ’ αυτό το κείμενο, θα εντοπίσετε 16 πράγματα που κάνουν έναν άντρα, gentleman

1. Δεν μιλά πίσω από την πλάτη των άλλων

Ένας πραγματικός τζέντλεμαν δεν αρέσκεται στα κουτσομπολιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλά πίσω από την πλάτη των άλλων. Αντίθετα, οποιαδήποτε σκέψη του προτιμά να την διατυπώσει ευθέως, χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα.

2. Δεν ζηλεύει τις ζωές των άλλων 

Ένας κύριος εκτιμά τα αγαθά που έχει στην ζωή του και δεν ζηλεύει τις ζωές των άλλων, κάνοντας βιοτριολικά σχόλια. Ξέρει ότι σ’ αυτή την ζωή, ό,τι δίνεις, αυτό παίρνεις, και δικαίως. Ακολουθεί το δόγμα «τα αγαθά κόποις κτώνται», συνεπώς γνωρίζει ότι πρέπει να εργαστεί σκληρά για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του και να αποκτήσει τα αντικείμενα που επιθυμεί.

3. Ξέρει να χορεύει

Ο χορός δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Αντιθέτως, ένας αληθινός κύριος γνωρίζει βασικές χορευτικές κινήσεις για να μπορεί να συνοδέψει την παρτενέρ του στην πίστα. Και, φυσικά, δεν ντρέπεται να λικνίσει το κορμί του στους ρυθμούς της μουσικής.

4. Βοηθά οποιονδήποτε στον δρόμο με τις αποσκευές

Όταν ένας αληθινός κύριος αντικρίζει στο δρόμο ένα άλλο άτομο – ηλικιωμένο, γυναίκα ή νεαρό – που αδυνατεί να σηκώσει και να μεταφέρει τα ψώνια (ή και τις αποσκευές), τότε, προστρέχει άμεσα για να προσφέρει την βοήθεια του.

5. Συμπεριφέρεται στους σερβιτόρους με σεβασμό

Οι σερβιτόροι και γενικότερα όσοι μας εξυπηρετούν, είναι συνάνθρωποι μας, που την δεδομένη ώρα που εμείς τρώμε, εκείνοι εργάζονται. Γι’ αυτό πρέπει να δείχνεις τον κατάλληλο σεβασμό που τους αξίζει και να είσαι πάντα ευγενικός, λέγοντας ευχαριστώ και παρακαλώ.

6. Γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας

Η αλαζονεία αφορά στην πεποίθηση ότι κάποιος θεωρεί ότι είναι ανώτερος απέναντι στους άλλους. Η αυτοπεποίθηση σημαίνει απλά ότι κάποιος πιστεύει στον εαυτό του και εν γένει στις δυνατότητες του.

7. Είναι πάντα ανοιχτόμυαλος

Ένας αληθινός κύριος ακούει τον συνομιλητή του και αρέσκεται να ακούει διαφορετικές απόψεις που δεν συμπορεύονται πάντα με τα «πιστεύω» του. Δεν είναι πεισματάρης και είναι πάντα έτοιμος να μάθει νέα πράγματα, προκειμένου να αναπτύξει και να διευρύνει τις γνώσεις του σε όλα τα επίπεδα.

8. Δεν λέει ποτέ ψέματα

Αυτοί που λένε συνήθως ψέματα, φοβούνται, θέλοντας να κρυφτούν από τους άλλους. Συνεπώς, ένας αληθινός κύριος δεν θα πει ποτέ ψέματα, καθώς, όπως λέει και η λαϊκή ρήση «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

9. Εννοεί αυτά που λέει

Είναι πάντα ειλικρινής απέναντι στον συνομιλητή του, χωρίς αυτό να εκληφθεί ως αναισθησία ή αγένεια. Προτιμά να πει αυτό που σκέφτεται στο μυαλό του, χωρίς να πει άλλα πράγματα από αυτά που εννοεί.

10. Δεν κρίνει ποτέ

Μια παλιά ρήση αναφέρει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ποτέ ένα βιβλίο μόνο από το εξώφυλλό του. Κάτι το οποίο ακολουθεί πιστά ένας gentleman, γι’ αυτό και δεν κρίνει τους άλλους από τον τρόπο ντυσίματος τους ή το στυλ τους.

11. Είναι πάντα ευπαρουσίαστος

Ανεξάρτητα από την περίσταση, είτε πηγαίνει στο γραφείο, είτε βγαίνει με φιλικά του πρόσωπα για διασκέδαση, ο αληθινός κύριος ντύνεται πάντα με κομψότητα, σαν είναι η τελευταία του ημέρα του πάνω στη γη.

12. Έχει σταθερή χειραψία με οπτική επαφή

Η χειραψία δείχνει αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα μας. Ένας αληθινός κύριος έχει σταθερή και σφιχτή χειραψία, κοιτώντας τον συνομιλητή του στα μάτια, χωρίς να στρέφει το βλέμμα σε άλλη κατεύθυνση. 

13. Ένας κύριος ξέρει να μαγειρεύει

Δεν χρειάζεται να έχει αποκτήσει αστέρι Michelin, ωστόσο, πρέπει να ξέρεις να μαγειρεύεις νόστιμα πιάτα, γεγονός που θα σε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό σε φίλους αλλά και στο υποψήφιο ταίρι.

14. Είναι πάντα στην ώρα του

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να εμφανιστείς καθυστερημένα σε μια συνάντηση. Συνεπώς, ο αληθινός άντρα δεν αργεί ποτέ στα ραντεβού του.

15. Διαλέγει ένα άρωμα που θα είναι η «σφραγίδα» του

Οι πιο κομψοί και περιποιημένοι άντρες εκεί έξω είναι εκείνοι που έχουν το δικό τους στυλ, με μικρές πινελιές που τους κάνουν μοναδικούς. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίζεις, είναι να επενδύσεις σ’ ένα άρωμα που οι άνθρωποι γύρω σου θα το συνδέουν μαζί σου.

To άρθρο Οι 16 βασικοί κανόνες που θα σας κάνουν gentleman δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 10:01:00

Back to top button