Auto

Ξανά στο «σφυρί» το αγαπημένο Honda NSX του Ayrton Senna

Ακόμα κι αν επιχειρήσει κάποιος να βγάλει τον Ayrton Senna από την εξίσωση, το Honda NSX, έχει κατοχυρωθεί στη μνήμη των παλαιότερων, ως ένα πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο!

Τόσο για τη συνολική αισθητική του, όσο κυρίως για τα γεμάτα ένταση και δυναμισμό, οδηγικά του χαρακτηριστικά. Από την άλλη, πώς μπορείς να βγάλεις τον Senna, από την εξίσωση; Ήταν αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα στην τελική εξέλιξη του μοντέλου, προτείνοντας στη Honda να ενισχύσει την ακαμψία του πλαισίου, μετά από μια δοκιμή στην πίστα της Suzuka.



Ήταν σίγουρα ο πιο αναγνωρίσιμος και ο πιο μυημένος ιδιοκτήτης (έχοντας μάλιστα τρία αυτοκίνητα στη συλλογή του) του ιαπωνικού sportscar και εν κατακλείδι, ήταν ο Ayrton Senna! Πώς να τον βγάλεις, απ’ την εξίσωση;

Ενώ οι μέρες κυλούν, για να μας θυμίσουν ξανά ότι -μεταξύ πολλών άλλων- η 1η Μαΐου είναι μια μέρα σταθερής αναφοράς και θλίψης για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το αγαπημένο κόκκινο NSX του Βραζιλιάνου θρύλου της F1, δημοπρατείται από την Auto Trader στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκτιμώμενη τιμή πάνω 622.000 δολάρια.



 Το συγκεκριμένο ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Senna, εμφανίστηκε στην ταινία “Racing Is In My Blood” και απαθανατίστηκε σε μια διάσημη φωτογραφία του, να το πλένει στο σπίτι του, στην Πορτογαλία.



Είναι επίσης το ίδιο NSX που οδήγησε ο Giancarlo Minardi στο Imola Circuit, σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης επετείου από το τραγικό θάνατο του Senna, το 2019. Παρόλο που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1991, το αυτοκίνητο έχει μόλις 62.925 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Τροφοδοτούμενο από έναν V6 3,0 λίτρων απόδοσης 271 ίππων 283 Nm ροπής, το NSX είχε τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.



Σήμερα, το κόκκινο NSX του Senna ανήκει στον Robert McFagan, ο οποίος το παρέλαβε το 2013 μετά από ένα ταξίδι στο Algarve, στην Πορτογαλία. Από τότε, το αυτοκίνητο μένει στο κτήμα του στο Ανατολικό Σάσεξ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-24 22:15:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button