Σχέσεις

Νιώθεις άβολα όταν μιλάς για σεξ; 3 tips για να το ξεπεράσεις

Πώς να ξεπεράσεις τις ντροπές και να μιλήσεις άνετα στον άνθρωπό σου

Κάποιοι άνθρωποι μιλούν για σεξ σαν να είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Λένε τα πάντα χωρίς κόπο, αισθάνονται άνετα με το sexting και το dirty talk και, όταν είναι σε σχέση, έχουν απόλυτη οικειότητα με τους συντρόφους τους. Εσένα, σε τρομάζει η ιδέα. Να μιλήσεις για τα kinks σου; Ποτέ. Εδώ έχεις υποκοριστικά για τα γεννητικά σου όργανα –είναι αδύνατο να ξεστομίσεις τις λέξεις «πέος» και «αιδοίο» χωρίς να σου φανεί περίεργο. Και δεν είναι καθόλου παράλογο.

Το να ντρέπεσαι να μιλήσεις για σεξ, είναι φυσιολογικό. Αυτό μας μαθαίνουν από πάντα –είναι ταμπού στο σπίτι, στο σχολείο γελούσατε στο μάθημα της Βιολογίας, στις ταινίες το βλέπεις να γίνεται αλλά όχι να συζητιέται. Για να το απολαύσεις, όμως, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μία υγιή σχέση, χρειάζεται να αισθανθείς ότι έχεις τον χώρο να εκφραστείς. Αν αυτός ο χώρος δεν υπάρχει, η σχέση δεν είναι όσο υγιής πίστευες –είναι σημαντικό να έχετε συμφωνήσει ότι «εδώ δεν κρίνουμε, ούτε ξενερώνουμε. Εδώ, τα λέμε όλα».

Παρακάτω, θα βρεις μερικά tips για να μιλήσεις για αυτά που σε απασχολούν, χωρίς ντροπές

  • Παραδέξου ότι αγχώνεσαι

Το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι σε μία σχέση. Καλό είναι, λοιπόν, να μπορείτε να το συζητάτε όπως οτιδήποτε άλλο –τα ταξίδια που θα κάνετε, για παράδειγμα. Και ναι, στη θεωρία είναι εύκολο. Στην πράξη, πώς γίνεται;

Το δύσκολο είναι να ξεκινήσεις την κουβέντα. Παραδέξου ότι νιώθεις περίεργα αλλά θέλεις να ανοιχτείς, και δοκίμασέ το σταδιακά. Δεν θα συζητήσετε για sex toys με την πρώτη, αλλά θα το βρείτε. Το σεξ, είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και, όταν γίνεται με τον άνθρωπό σου, είναι ό,τι ομορφότερο. Δεν είναι μόνο για την κρεβατοκάμαρα. Όσο περισσότερο το κουβεντιάζεται, τόσο πιο άνετα θα νιώθεις.

  • Δεν χρειάζεται να πεις κάτι extreme

Ωραία, βρήκες το κουράγιο να μιλήσεις για τις φαντασιώσεις σου και αυτά που σου αρέσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερβάλλεις και να πεις πράγματα που δεν σε εκφράζουν, απλώς για να φανείς πιο κουλ και σέξι. Μπορείς απλώς να θυμίσεις εκείνη τη φορά που το είχες απολαύσει και να επισημάνεις το καλύτερο σημείο ή να συζητήσεις εκείνη τη φορά που ένιωσες αμήχανα και δεν θα ήθελες να επαναληφθεί.

Το ότι θα μιλήσεις για σεξ και θα βγεις έξω από τα νερά σου, δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεις κάτι διαφορετικό, ούτε ότι θα χωρίσετε αν οι φαντασιώσεις σας δεν συμφωνούν.

  • Πρόσεξε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις

Έστω ότι κάνατε σεξ και δεν ήταν καλό. Μπορεί να ήταν χάλια, μπορεί να σταματήσατε ακριβώς πριν τελειώσεις –κάτι έγινε και δεν σου άρεσε. Είναι σημαντικό να προσέχεις τον τρόπο που εκφράζεσαι, για να μην κατηγορήσεις τον άνθρωπό σου. Είστε ομάδα και, όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα, το λύνετε μαζί. Δεν είσαι εκεί για να επιρρίψεις ευθύνες αλλά, εφόσον εσύ φέρνεις το «λάθος» στο τραπέζι, να προτείνεις τι θα ήθελες να γίνει για να βελτιωθεί η σεξουαλική σας ζωή.


Δημοσιεύθηκε
2024-04-09 17:00:00

Back to top button