Πολιτική

«Μπλόκο» ανηλίκων στα social: «Άλαλα τα χείλη του ΠΑΣΟΚ» λέει ο Σκέρτσος – Πυρά της αντιπολίτευσης

Σφοδρή αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας με φόντο το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους κάτω των 15 ετών. 

«Αυτή είναι μία παρέμβαση που προστατεύει την ελληνική οικογένεια. Το να μην ψηφίζετε, αυτό είναι ανευθυνότητα και υποκρισία», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ό,τι με βάση τις δημοσκοπήσεις, το 80% της κοινωνίας θέλει τον περιορισμό. «Οι γονείς μας λένε βοηθήστε μας. Δεν πάμε να επιβάλλουμε μία τυφλή απαγόρευση. Δεν απαγορεύουμε τη χρήση της τεχνολογίας, τη δυνατότητα να επικοινωνούν τα παιδιά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν κατάχρηση επιθετικών αλγορίθμων που κρατούν τα παιδιά μέσα στην οθόνη», υπογράμμισε ο Υπουργός, κατηγορώντας την αντιπολίτευσης ό,τι αν και αναγνωρίζει το πρόβλημα δεν συναινεί σε μία λύση.

«Θα λύσουμε το πρόβλημα; Ή θα κοιτάμε το πρόβλημα; Η απάντηση είναι ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. Αυτό κάνει η αντιπολίτευση και μας ζητά με την αντιενωσιακή τροπολογία να περιμένουμε άλλα 2 χρόνια», είπε ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην διάταξη που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την πρόταση παρελκυστική.

Χρηστίδης: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Τα πυρά του Υπουργού επιχείρησε να αντιστρέψει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία της Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει καμία καθυστέρηση και μπορεί να εφαρμοστεί «αύριο το πρωί».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εσείς είστε εκείνοι που έχετε καθυστερήσει πάρα πολύ και έχετε αφήσει το παιδί απροστάτευτο. Σήμερα εσάς έχουμε πιάσει με την γίδα στην πλάτη να λέτε ψέμματα στον ελληνικό λαό και να συμπεριφέρεστε σαν να μην ξέρουμε ότι η ευθύνη σας μεγαλώνει διαρκώς και δεν έχετε καμία απάντηση», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ό,τι οι επιστήμονες διαφωνούν με την καθολική απαγόρευση και προκρίνουν μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, καταλογίζοντας θράσος στην ΝΔ, καθώς επιχειρεί να εμφανιστεί υπερασπιστής της παιδικής ηλικίας. «Η ουσιαστική προστασία των παιδιών δεν μπορεί να εξαντλείται σε ηλικιακά όρια και τεχνικούς περιορισμούς», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ό,τι «η οθόνη καταλήγει να υποκαθιστά όσα στερεί αυτή η κοινωνία από τα παιδιά».

Σκέρτσος: «Άλαλα τα χείλη του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων»

Ο υπουργός Επικρατείας επανήλθε, εστιάζοντας εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ. «Μας λέτε να αποσύρουμε το νομοσχέδιο και να καταθέσουμε σε διαβούλευση κάτι που έχουμε πάρει απάντηση ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ να νομοθετήσουμε κάτι εκτός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», σχολίασε δηκτικά ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας: «Δύο χρόνια άλαλα τα χείλη του ΠΑΣΟΚ του αρχηγού του και των άλλων κομμάτων και έρχεστε σήμερα με προφάσεις και προσχηματικά επιχειρήματα, αντιενωσιακά επιχειρήματα να επιτεθείτε στην κυβέρνηση και να την κατηγορήσετε για προεκλογικές σκοπιμότητες για αυταρχισμό, συντηρικοποίηση, ένα σορό ιδεολογικές επιπολαιότητες».




Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-22 14:42:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button