Ελλάδα

Με συννεφιά η έξοδος των εκδρομέων το Σάββατο – Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και τι να προσέξετε για να γλιτώσετε την κλήση

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι οικογένειες που εγκατέλειψαν την πόλη, μόλις παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πολλοί αναμένεται να ταξιδέψουν και το Σάββατο (27/4/24) σε πόλεις και νησιά της χώρας μας που έχουν επιλέξει για να περάσουν το Πάσχα. Έτσι και το Σάββατο η έξοδος συνεχίζεται δυναμικά…

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έγινε προβλέπεται μεταξύ άλλων αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,  ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τροχονομικοί έλεγχοι: Τι να προσέξουν οι οδηγοί για να γλιτώσουν την κλήση

Ο σχεδιασμός προβλέπει μεταξύ άλλων και ειδικούς τροχονομικούς ελέγχους, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως:

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ., μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα, οδήγηση οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας, φθαρμένα ελαστικά και αντικανονική κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως εξής συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένα σημεία.

Με συννεφιά η έξοδος το Σάββατο

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, όσοι ταξιδέψουν Σάββατο, θα το κάνουν με συννεφιά. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Όσοι για εκείνους που θα ταξιδέψουν με πλοίο, ήδη από την Παρασκευή (26/4/24) η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι προβλέψεις πάντως είναι ότι φέτος πολλοί είναι εκείνοι που θα ταξιδέψουν μακριά από τη βάση τους για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά…

To άρθρο Με συννεφιά η έξοδος των εκδρομέων το Σάββατο – Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και τι να προσέξετε για να γλιτώσετε την κλήση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 23:29:33

Back to top button