Auto

Πωλείται Mazda 626 του 1987 με μόλις 250 km στο oδόμετρο [video]

Με τίποτα! Ωστόσο αυτό το Mazda 626 GLX με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και μόλις 240 km στο οδόμετρο πουλιέται έναντι €24.950, το ισόποσο των 8,5 εκατ. δραχμών.

Η τιμή αυτή θα μπορούσε να αφορά ένα γνωστό σπόρτσκαρ της εποχής, αλλά για την περίπτωσή μας αυτό δεν ισχύει. Καθώς πρόκειται για μια ελάχιστα εμπορική ιαπωνική μπερλίνα του 1987, σε ευρωπαϊκή έκδοση. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ανήκει και σε μια εποχή, κατά την οποία οι οι Ιάπωνες κατασκευαστές έδειχναν σε όλον τον κόσμο την ποιότητα των προϊόντων τους.

Σχεδόν καινουργές Mazda 626 GLX του ’87 με 25 χιλιάρικα ή νέο Mazda3 2.0 E-Skyactiv G με 122 άλογα με 27 χιλιάρικα;

Ωστόσο, το Mazda 626 τρίτης γενιάς δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο 626 ενδιαφέρον είναι ότι είναι σχεδόν καινούργιο. Έχει διανύσει μόλις 240 km από τότε που έφυγε από το εργοστάσιο και είναι σε άψογη οπτική κατάσταση.

Μένει να δούμε αν αυτό δικαιολογεί την ζητούμενη τιμή: 24.950 ευρώ. Τη στιγμή που με δύο χιλιάρικα ακόμη αγοράζεις ένα νέο Mazda3 2.0 E-Skyactiv G με 122 άλογα.

Mazda 626 GLX

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το Mazda 626 πρόκειται για ένα όμορφο αντίγραφο του μοντέλου. Η μπερλίνα της Mazda παραδόθηκε καινούργια στην Ελβετία στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού GLX με σκούρο γκρι χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με κόκκινες ρίγες και μπορντούρες, ζάντες αλουμινίου με σπορ εμφάνιση, ηλεκτρική ηλιοροφή, καθίσματα τύπου μπάκετ και ένα εξ ολοκλήρου καφέ/κόκκινο εσωτερικό από την ταπετσαρία μέχρι τη μοκέτα και το ταμπλό. Με άλλα λόγια, εγγυημένη ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’80!

Κάτω από το καπό, ο δίλιτρος 4κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 102 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν που στέλνει τη ροπή των 159 Nm στους εμπρός τροχούς. Με το αυτοκίνητο να συνοδεύεται από τα έγγραφα της αντίστοιχης περιόδου.

Mazda 626 GLX

Όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πολύχρονη ακινησία, απαιτείται μηχανικό σέρβις πριν την επιστροφή στον δρόμο. Λάστιχα, κολλάρα, υγρά και λοιπά αναλώσιμα που χρειάζονται εξάπαντος να αντικατασταθούν, προοιωνίζονται ένα σοβαρό απρόβλεπτο κόστος.

Όσον αφορά τα διανυθέντα χιλιόμετρα αυτού του Mazda 626, είναι αποδεδειγμένα σύμφωνα με την E&R Classics που διαθέτει το αυτοκίνητο προς πώληση στην Ολλανδία.

Mazda 626 GLX

Δεδομένου ότι η τιμή του μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από τη εμφάνιση του ως καινούργιου, αυτή η ιαπωνική μπερλίνα φαίνεται πιο πιθανό να ενταχθεί σε μια συλλογή παρά σε καθημερινή χρήση ενός οδηγού που ψάχνει για ένα καλό μεταχειρισμένο έστω και κάποιας ηλικίας.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-07 23:29:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button