Αθλητικά

Ματέο Μπερετίνι: Ο τενίστας μιλά για τις απειλές κατά της οικογένειάς του

Η μάστιγα των στοιχηματιών στο τένις δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Και ο Ματέο Μπερετίνι, μετά τη νίκη του επί του Σταν Βαβρίνκα, με την οποία ξεκίνησε το US Open και η οποία σφράγισε το τέλος της καριέρας του Ελβετού στα Slam, αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός μηνύματος που έλαβε ο αδελφός του, Ιάκωβος, κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός:

«Κέρδισα ένα παιχνίδι και του έστειλαν μηνύματα που το νόημά τους ήταν:

“Ο Ματέο είναι άχρηστος, αν δεν του πεις να χάσει, θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου”».

Το ζήτημα των στοιχημάτων είναι ένα περίπλοκο θέμα», επειδή οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν λάβει μηνύματα στο παρελθόν.

Εγώ ο ίδιος έχω βιώσει στιγμές που δεν ένιωσα ιδιαίτερα άνετα παίζοντας, με ανθρώπους γύρω από τα γήπεδα να ενοχλούν το παιχνίδι κάνοντας πράγματα που δε θεωρώ ότι σχετίζονται με το τένις.

Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Εμείς είμαστε τριάντα ετών, είμαστε ενήλικες. Αλλά όταν σκέφτομαι τις κοπέλες και τους νεότερους ανθρώπους, το να λαμβάνεις τέτοιου είδους μηνύματα μπορεί να είναι τρομακτικό. Είμαστε τενίστες, επομένως είναι σημαντικό να προστατευόμαστε».

Ο Μπερετίνι ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το στοίχημα και δε σκοπεύει να το κάνει:

«Προσωπικά, δεν έχω στοιχηματίσει ποτέ στη ζωή μου και δε νομίζω ότι θα ξεκινήσω τώρα. Δε μου αρέσουν τα καζίνο, δε μου αρέσει αυτού του είδους η κατάσταση.»


Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-02 13:57:00

Back to top button