
Κόβεται η εκπομπή Σιαδήμα στην ΕΡΤ μετά τη ζωντανή εμφάνιση του χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου
Αναστολή μέχρι νεωτέρας στην προβολή της ενημερωτικής εκπομπής «Newsroom» στο EPTnews, με παρουσιαστή τον Γιώργο Σιαδήμα, και υποχρεωτική αργία για τον αρχισυντάκτη και γυναίκα ρεπόρτερ της εκπομπής, ήταν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την επιλογή τους να φιλοξενήσουν ζωντανα «στον αέρα» τον καταδικασμένο για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», πρώην βουλευτή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ως θύμα μάλιστα των θρασύδειλων απατέώνων της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά».
Συγκεκριμένα, ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ του «Νewsroom ως «ιδρυτής λέσχης» και «θύμα» της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά».
Mετά τον σάλο που προκάλεσε η φιλοξενία Ηλιόπουλου από το δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου, στην οποία κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «απαράδεκτη αβλεψία» και «αστοχία στη δημοσιογραφική διαχείριση», χωρίς ωστόσο όπως διαβεβαιώνει, να υπάρχει δόλος ή οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα από πλευράς των υπευθύνων της εκπομπής.
Παραταύτα το «Νewsroom» παύει να μεταδίδεται ενώ ο αρχισυντάκτης και μία ρεπόρτερ της εκπομπής τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία για δέκα ημέρες διάστημα κατά το οποίο δεν θα πληρωνονται.
Οπως λένε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το όλο θεμα οφείλεται σε αστοχία κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. Δημοσιογράφος της εκπομπής, εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, εντόπισε μέσω Facebook την καταγγελία μέλους λέσχης μοτοσικλετιστών, ο οποίος είχε δωρίσει χρήματα στην αμαρτωλή ΜΚΟ του μεγαλοαπατεώνα Κωνσταντίνου Φιρινίδη, και του ζήτησε να μιλήσει μέσω Skype. Εκείνος παρέπεμψε στον πρόεδρο της λέσχης (τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο) ο οποίος βγήκε τελικά «στον αέρα», χωρίς όμως να έχει προηγηθεί οπτική επαφή ή άλλη επικοινωνία μαζί του.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει αναλυτικά ως εξής:
«Με αφορμή την απαράδεκτη αβλεψία στη χθεσινή ζωντανή εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤnews, η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα:
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί και δεν πρέπει να δίνει χώρο, μέσα από αστοχίες στη δημοσιογραφική διαχείριση, στην προβολή προσώπων και αντιλήψεων που συνδέονται με ιδεολογίες οι οποίες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας.
Η ΕΡΤ εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό και, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προφανώς δεν υπήρχε δόλος ή οποιαδήποτε σκοπιμότητα από τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, ενημερώνει ότι προχώρησε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων σε όσους ευθύνονται.
Η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα συνεχίσει να περιφρουρείται με κάθε τρόπο».
Ακολούθησε το . .
Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Δημοσιεύτηκε ! 2026-11-03 13:52:00
