Κόσμος

Κρίση μεγαλείου του Ερντογάν – Θυμήθηκε τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή

«Οι πρόγονοί μου υπηρέτησαν την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια. Η κληρονομιά τους δεν μπορεί να διαγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, μιλώντας την Παρασκευή για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτός όμως του ότι θυμήθηκε και πάλι την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τα έβαλλε και με τους Ισραηλινούς.

«Επί αιώνες, οι πρόγονοί μας έδειξαν την ευλάβειά τους διατηρώντας την Ιερουσαλήμ σε μεγάλη υπόληψη και κάνοντας τη να ακμάσει. Είναι δυνατό να συναντήσει κανείς τα χνάρια της Οθωμανικής αντίστασης σε αυτή την πόλη την οποία αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε με δάκρυα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας. Είναι μία πόλη από εμάς».

Στη συνεχεία επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ισραήλ που πολεμάει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, την οποία και αποκάλεσε «εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνη»: «θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 17:35:50

Back to top button