Συνταγές

Κινέζικο ψαρονέφρι με πορτοκάλι |


ΥΛΙΚΑ

900-1000 γρ. ψαρονέφρι (δύο κομμάτια)

½ κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

½ κουταλάκι πάπρικα

½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου

40 γρ. ξύδι ρυζιού

80 γρ. μέλι

80 γρ. χυμό πορτοκάλι

70 γρ. σόγια σος

20 γρ. τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο

¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το τηγανητό ρύζι:

300 γρ. ρύζι καστανό

1 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1-2 αυγό ελαφρά κτυπημένο

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το ξύδι ρυζιού, το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι, το σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο τριμμένο και τις νιφάδες τσίλι.

Πασπαλίζετε τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές με το μείγμα μπαχαρικών. Σε μεγάλο τηγάνι (καλύτερα να μεταφέρεται και στον φούρνο) σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα, 1-2 λεπτά στην κάθε πλευρά. Προσθέτετε στο μίγμα το σόγια σος και το πορτοκάλι. Μόλις πάρουν βράση, μεταφέρετε το τηγάνι με το ψαρονέφρι στον φούρνο. Ψήνετε για 16-18 λεπτά μέχρι το ψαρονέφρι να είναι μόλις ψημένο. Μην το βαρυψήσετε.

Βγάζετε το τηγάνι από τον φούρνο και αφαιρείτε το ψαρονέφρι σε ένα σκεύος. Βάζετε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και βράζετε μέχρι η σος να αρχίσει να μελώνει και να γίνει σαν σιρόπι. Βάζετε πίσω το ψαρονέφρι στο τηγάνι και το γυρίζετε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να το «αγκαλιάσει» η σος.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες και το σερβίρετε με τη σος του.

Σημείωση: Αν η σος γίνει πολύ παχύρευστη, τότε προσθέστε λίγο νερό.


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button