Κόσμος

Ισραηλινό δικαστήριο δικαίωσε τον Ντίλιαν σε αγωγή κατά του Θανάση Κουκάκη

Πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Ισραήλ δικαίωσε τον ιδρυτή της Intellexa Ταλ Ντίλιαν σε αγωγή δυσφήμισης κατά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, κρίνοντας «ως ψευδείς, αβάσιμες και δυσφημιστικές» επίμαχες αναρτήσεις και δημοσιεύσεις του τελευταίου που αφορούσαν τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία για την απόφαση, το δικαστήριο του Rishon LeZion επιδίκασε στον Ντίλιαν αποζημίωση ύψους περίπου 75.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διέταξε τον Θανάση Κουκάκη να αφαιρέσει άμεσα τις επίμαχες αναρτήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημοσιεύσει δημόσια απολογία σε ελληνικά, αγγλικά και εβραϊκά, με το περιεχόμενο της δήλωσης να έχει καθοριστεί από το δικαστήριο.

Οι αναρτήσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης συνέδεαν, μεταξύ άλλων, τον Ταλ Ντίλιαν με παραβιάσεις τηλεφώνων ελλήνων στρατιωτικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Θανάσης Κουκάκης καλείται να αναγνωρίσει δημόσια ότι προηγούμενες αναφορές του συνέδεαν τον Ταλ Ντίλιαν με την υποτιθέμενη παραβίαση τηλεφώνων ελλήνων στρατιωτικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και του ίδιου.


Οι επίμαχες δημοσιεύσεις φέρονται επίσης να συνέδεαν τον ισραηλινό επιχειρηματία με την πώληση συστημάτων κατασκοπείας σε δικτατορικά καθεστώτα και εγκληματικές οργανώσεις, ενώ τον παρουσίαζαν ως κεντρικό πρόσωπο σε ένα παγκόσμιο «πραξικόπημα» στον χώρο της ασφάλειας.

Το δικαστήριο έκρινε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς δυσφημιστικούς και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να τους χαρακτηρίσει «fake news», εκφράζοντας παράλληλα την ειλικρινή του συγγνώμη προς τον Ταλ Ντίλιαν.


Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Ταλ Ντίλιαν αναμένει την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει στην Ελλάδα, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του στην υπόθεση που αφορά το Predator.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο ισραηλινός επιχειρηματίας χαρακτήρισε την απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου σαφή και υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε λειτουργήσει σύστημα όπως αυτό που του αποδόθηκε.


Οπως ανέφερε, η επιχειρηματική του δραστηριότητα αφορούσε αποκλειστικά τη νόμιμη πώληση δυνατοτήτων κυβερνοπληροφοριών σε κυβερνήσεις, για σκοπούς που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την επιβολή του νόμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την εκδίκαση της έφεσής του στην Ελλάδα αναμένει πως τα στοιχεία και οι μαρτυρίες θα καταδείξουν, όπως υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει απόδειξη που να συνδέει τον ίδιο ή τους άλλους τρεις εναγόμενους με τις πράξεις που τους αποδίδονται.

 

Ακολούθησε το . .

Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-17 20:20:00

Back to top button