Αθλητικά

Ημιτελικός Basketball Champions League: Τενερίφη-Περιστέρι 9-10 (Πρώτο δεκάλεπτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Cosmotesports 4)  στην εντυπωσιακή «Stark Arena» η μονομαχία του Περιστερίου με αντίπαλο την Τενερίφη, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Basketball Champions League, το οποίο διεξάγεται στη Βελιγράδι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στην παρθενική της συμμετοχή σε φάιναλ φορ  ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, παίρνοντας αρχικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Σίγουρα οι «πρίγκιπες» της δυτικής όχθης είναι αουτσάιντερ στη διοργάνωση, ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ειδικά αν υποτιμηθεί από τον αντίπαλό του.

Φέτος, το Περιστέρι έχει… τρυπήσει το ταβάνι του, παίζοντας ένα εξαιρετικό μπάσκετ με διάρκεια και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Με διαδοχικές υπερβάσεις, από τη δεύτερη φάση του BCL, όταν και βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο και από το 0-3, και τελικώς πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά με ρεκόρ 3-3, μέχρι και την ανατροπή κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Βόννη (2-1), με δύο «κολλητές» και προπάντων κυριαρχικές νίκες, αρχικώς στην Αθήνα και εν συνεχεία στo Game 3 μέσα στη Γερμανία!

Όσον αφορά στην Τενερίφη βρίσκεται στην 6η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 19-11, ενώ, σε επίπεδο BCL, χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της τουρκικής Τόφας (2-1 νίκες), εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα έδρας που είχε, αφού και τις δύο νίκες της πήρε στο «Santiago Martin».

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό θα αναμετρηθούν στις 22:00 η Μούρθια και η Ουνικάχα Μάλαγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo φάιναλ φορ του BCL θα διεξαχθεί σε γυάλινο δάπεδο. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Basketball Champions League (2023-24) έχει ως εξής:

Παρασκευή, 26 Απριλίου 

Τενερίφη (Ισπανία)-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 19:00

Μούρθια (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία) 22:00

Κυριακή, 28 Απριλίου 

«Μικρός» Τελικός 18:00

ΤΕΛΙΚΟΣ 21:00


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 19:01:09

Back to top button