Υγεία

Ημερίδα για το κοινό για την διαχείριση των ογκολογικών ασθενών

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

Επιστημονική ημερίδα για την διαχείριση των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ). Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελματιών Υγείας για την Πυρηνική Ιατρική.

Η ημερίδα τιτλοφορείται «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού ασθενή &  forum ασθενών». Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στην Αθήνα, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του ογκολογικού ασθενούς. Μέσα από εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και διαδραστική συζήτηση, θα αναλυθεί η προσφορά του PET scan στη διάγνωση. Θα παρουσιαστούν επίσης νέες θεραπείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι θεματικές ενότητες της ημερίδας που αφορούν ενδεικτικά:

  • Τον ρόλο της πολιτείας
  • Τη συμβολή των συλλόγων ασθενών
  • Τα οφέλη των κλινικών μελετών για τις νεώτερες θεραπείες

Κατά την ημερίδα θα γίνει επίσης παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών και θα γίνει σχολιασμός από ογκολόγους.

«Με μεγάλη μου χαρά, ως πυρηνικός ιατρός και ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης, ανυπομονώ για τη διεξαγωγή της Ημερίδας», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Κούτσικος, πρόεδρος της ΕΕΠΙ&ΜΑ. «Ο σημαντικότερος ρόλος του λειτουργήματός μας είναι να ακούμε τον ασθενή και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία του ογκολογικού ασθενή. Επιπλέον, την άριστη συνεργασία μας με την ΕΛΛΟΚ θα επισφραγίσει η υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας».

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 09.30′ το πρωί και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν ΕΔΩ.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε διαδικτυακά ΕΔΩ, είτε επιτόπου στη Λέσχη Αξιωματικών την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-03 12:04:10

Back to top button