Auto

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Grandland (+video)

Διαθέσιμο τόσο σε ηλεκτρικές (πιθανότατα με 157, 230 και 320 ίππους, όπως και το Peugeot 3008) όσο και σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το ολοκαίνουργιο Opel Grandland ανταποκρίνεται σε διαφορετικές προτιμήσεις χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή την αποδοτικότητα.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα προσφέρουν επιλογή μεταξύ μιας μπαταρίας 73 kWh ή 98 kWh, παρέχοντας εντυπωσιακή αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Για τις μακρινές αποστάσεις υπάρχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 160 kW.



Για όσους αναζητούν συμβατική απόδοση και φιλικότητα προς το περιβάλλον, η έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης συνδυάζει έναν τρικύλινδρο 1,2 λίτρων με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Θα αποδίδει 136 ίππους και θα έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις.

Επιπλέον, μια plug-in υβριδική έκδοση βρίσκεται στον ορίζοντα, υποσχόμενη περίπου 80 χιλιομέτρων αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.



Η δέσμευση της Opel να μεταβεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2028 είναι προφανής, ωστόσο η ευελιξία των υβριδικών επιλογών αντικατοπτρίζει μια στρατηγική προσέγγιση στην εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς.



Πέρα από τις επιλογές κίνησης, το Grandland 2024 αποπνέει εκλέπτυνση από κάθε πλευρά. Βασισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα STLA Medium, που μοιράζεται με το Peugeot 3008, προσφέρει αυξημένη ευρυχωρία και άνεση τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Το αμάξωμα του νέου Grandland αναμένεται να είναι 17,3 εκατοστά μακρύτερο και 6,4 εκατοστά φαρδύτερο. Διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση, που χαρακτηρίζεται από ένα εμπρός φωτιζόμενο λογότυπο τύπου Vizor, φωτισμό Intelli-Lux Pixel Matrix HD και χαρακτηριστική δίχρωμη οροφή.



Στο εσωτερικό μια μακρόστενη οθόνη infotainment 16 ιντσών βρίσκεται στο επίκεντρο, η οποία συμπληρώνεται από μια οθόνη heads-up για απρόσκοπτη αλληλεπίδραση με βασικές πληροφορίες οδήγησης. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10 ίντσες.



Τα καθίσματα, που κοσμούνται με ηλεκτρικά πλευρικά μαξιλαράκια, εξαερισμό και λειτουργία μασάζ, εξασφαλίζουν ένα απαράμιλλο επίπεδο άνεσης σε κάθε ταξίδι. Ο CEO της Opel Florian Huettl τονίζει: «Το νέο Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel», σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην ηλεκτρική εξέλιξη της μάρκας.

Καθώς η προσμονή για την επικείμενη κυκλοφορία του αυτό το φθινόπωρο αυξάνεται, το Opel Grandland 2024 θέτει νέα πρότυπα για τα οικογενειακά SUV, συνδυάζοντας άψογα την πολυτέλεια, τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα σε ένα δυναμικό πακέτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 08:47:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button