Υγεία

Ελεύθερος ο δρόμος των γιατρών του ΕΣΥ προς τον ιδιωτικό τομέα

Συμβαδίζοντας πλέον με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι υπόλοιπες 26 χώρες δίνουν στους γιατρούς δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου, η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον ένα διαφορετικό σύστημα Υγείας, με ελευθερίες στην απασχόληση.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» συζητείται από χθες στην Βουλή και προωθείται προς ψήφιση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους γιατρούς που δεν καλύπτουν θέσεις στο ΕΣΥ.

Παρότι έχει γίνει μια μικρή αύξηση στις αποδοχές των γιατρών,  δε φαίνεται πως αρκεί για να τους πείσει να εργαστούν στα νοσοκομεία. Με γνώμονα τη δυσκολία στελέχωσης νευραλγικών κλινικών και δομών, το Υπουργείο Υγείας «χαλαρώνει» τις εργασιακές σχέσεις, επιτρέποντας στους γιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ή να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να έχουν επιπλέον νόμιμο εισόδημα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-12 09:15:35

Back to top button