Showbiz

Διαγραφή Aυγενάκη: Και επίσημα εκτός ΚΟ της ΝΔ ο πρώην υπουργός μετά τη… |


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, μετά το περιστατικό στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”.

Την ανακοίνωση έκανε στο σώμα ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής, διαβάζοντας την επιστολή που έφτασε στο προεδρείο:

“Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας”, αναφέρει η επιστολή.

Κατόπιν τούτου, η ΝΔ αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

Ωστόσο, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ έχει διαγραφεί από την ΚΟ της ΝΔ, δεν παραδίδει την έδρα, τονίζοντας ότι παραμένει βουλευτής Ηρακλείου.

Σε ανάρτησή του αναφέρει σχετικά:

“Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Και προσθέτει: “Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.”

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του, εισήγηση που η επιτροπή επικύρωσε.

Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, και έδωσε εξηγήσεις. Στη συνέχεια, πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Το κλίμα για τον Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ιδιαίτερα βαρύ, με τον πρωθυπουργό να εμφανιζόταν ενοχλημένος και δυσαρεστημένος με την συμπεριφορά του “γαλάζιου” βουλευτή”, ενώ τον κυβερνητικό τόνο είχε δώσει νωρίτερα και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση – Για ποια αδικήματα ερευνάται

Μετά τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης.

Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Ποια είναι τα προς διερεύνηση αδικήματα

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Εφόσον, ο κ. Αυγενάκης κληθεί να καταθέσει θα τεθεί θέμα άρσης ασυλίας του από τη Βουλή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο ίδιος ο βουλευτής Ηρακλείου, επιμένοντας ότι πρόκειται για λεκτική αντιπαράθεση, είχε δηλώσει νωρίτερα στην κρατική τηλεόραση ότι “εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

Πηγή thetoc.gr


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 17:50:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button