Υγεία

Δέκα χρόνια στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησαν μια βραδιά δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την αναγκαιότητα της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο.

Η κα Ελένη Γαλάνη, συν-ιδρύτρια του δικτύου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, βρέθηκε το βράδυ της 8ης Μαρτίου στη σκηνή του θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την ουσιαστική αλληλεγγύη που βρήκαν οι Γυναίκες στην Ογκολογία, στο πρόσωπο των υποστηρικτών μας, όπως σε αυτό του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια.

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα όλων των παραστάσεων του νέου του θεατρικού «Η αξία της Ζωής» θα διατεθούν στις Γυναίκες στην Ογκολογία, μια πράξη που, όπως είπε η κα. Γαλάνη, «θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δωρεάν γονιδιακούς ελέγχους σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Όπως τόνισε η κα Γαλάνη βραβεύοντας τον σκηνοθέτη και φίλο μας για την στήριξή του στις Γυναίκες στην Ογκολογία, ο κ. Τσαφούλιας μας κάνει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο, και μετουσιώνει τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: ‘’Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά’’.

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία μεταδίδουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι σχεδόν το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί με καθημερινές πρακτικές και προληπτικές εξετάσεις.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ενάντια στο φόβο και την προκατάληψη που συνοδεύει τη νόσο, με  πυλώνα την εξωστρέφεια.

«Για αυτό και αναγνωρίζουμε τη σημαντική διάσταση της τέχνης και του πολιτισμού σε αυτόν τον αγώνα, καθώς, μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με το κοινό, μας επιτρέπουν να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και την επιστήμη», ανέφερε η κα. Γαλάνη και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσαφούλιας έχει σταθεί στο πλευρό του δικτύου μας από την πρώτη στιγμή, δωρίζοντας τα έσοδα της ταινίας Κοινός Παρανομαστής στο Κοινωνικό μας Ταμείο, μέσω του οποίου έχουμε πραγματοποιήσει δωρεάν πάνω από 500 γονιδιακούς ελέγχους για κληρονομικό καρκίνο μαστού».

Γυναίκες εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την αμέριστη υποστήριξη στο δίκτυο και τις δράσεις του. Το 2ο Forum Γυναίκες στην Ογκολογία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του ΙΜΚ.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά και την αλληλεγγύη», καταλήγουν οι Γυναίκες στην Ογκολογία.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-10 15:06:20

Back to top button