Auto

Αύριο παρουσιάζεται το νέο Citroen C3 Aircross (+video)

Η δεύτερη γενιά το Citroën C3 Aircross είναι έτοιμη να παρουσιαστεί επίσημα και οι Γάλλοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο από το αυτοκίνητο, καθώς και λίγες πληροφορίες που να αφορούν στην ουσία του ως όχημα.

Όπως ανακοινώθηκε, το καινούργιο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 18 Απριλίου. Ο κατασκευαστικός χαρακτήρας του, αυτός που γνωρίζουμε ήδη από την υπάρχουσα γενιά του η οποία παρουσιάστηκε το 2017 (και επανασχεδιάστηκε το 2021).

Το νέο C3 Aircross θα διατίθεται και σε επταθέσια εκδοχή, όπως έγινε γνωστό. Το αμάξωμά το θα έχει την αισθητική που πρωτοείδαμε στο καινούργιο C3 και θα διατίθεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν διακρίνεται ο λογότυπος ë-C3, γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη και της τελευταίας.



Τόσο στο σχετικό βίντεο όσο και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να δούμε ότι το αμάξωμά του θα είναι σχετικά τετραγωνισμένο και θα διαθέτει τα φωτιστικά σώματα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τους σχεδιαστές της Citroën και παραπέμπουν σε αυτά του πρωτότυπου Oli.



Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την αισθητική συσχέτισή του με το νέο Opel Frontera, καθώς και οι δύο εταιρείες είναι μέλη του Ομίλου Stellantis. Τo καινούργιο C3 Aircross βασίζεται στην νέο πλατφόρμα Smart Car που έχουν δημιουργήσει οι Γάλλοι και την οποία πρωτοείδαμε στο C3.



Αναφορικά με τις διαστάσεις του, αναμένεται να έχει μήκος κοντά στα 4,32 μέτρα, δηλαδή θα είναι κατά σχεδόν 17 εκατοστά πιο μακρύ από το παρόν μοντέλο. Αυτό, επέτρεψε να κατασκευάζεται και να διατίθεται και σε επταθέσια έκδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-17 15:00:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button