Auto

Αυτό είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία

H EPA (Environmental Protection Agency) αποτελεί κυβερνητικό οργανισμό των ΗΠΑ κι ιδρύθηκε το 1970. Οι μετρήσεις που πραγματοποιεί είναι πιο αυστηρές από το πρωτόκολλο WLTP που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη κι ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη πιστότητα στην πραγματικότητα. Οπότε, ποιο είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία που πωλείται σήμερα;

Θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για κάποιο Long Range της Tesla. Ή ότι η Mercedes-Benz EQS των 822 km αποτελεί το ηλεκτρικό μοντέλο που θα πάει πιο μακριά με μία φόρτιση. Ή ίσως θα πόνταρε τα χρήματά του στο Nio ET7 Ultra Long Range με την μπαταρία των 150 kWh.

Το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία που πωλείται σήμερα στην Αμερική είναι… αμερικανικό!

Κι όμως, το ηλεκτρικό μοντέλο που θα ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει για φόρτιση είναι το Lucid Air Grand Touring. Κατά EPA, η αυτονομία του φτάνει τα 830 km, επίδοση άριστη αν θεωρήσετε ότι το Tesla Model S Long Range θα σταματήσει στα 652 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lucid χάνει $338.000 για κάθε Lucid Air που πουλάει

Για να έχετε μία διαφορά με την WLTP αυτονομία, αυτή ανέρχεται στα 723 km για το μοντέλο του Elon Musk. Μάλιστα, ο CEO της Lucid, Peter Rawlinson, διατείνεται ότι οι δοκιμές είναι πολύ αυστηρές κι ότι στην πραγματική ζωή, ένας κάτοχος Air Grand Touring μπορεί να ταξιδέψει ακόμα μακρύτερα. Προφανώς με οδήγηση που παλιά ονομάζαμε «με αυγό στο πόδι».

ηλεκτρικό μοντέλο

Σε μια αριθμολαγνική σύμπτωση, η αυτονομία που έχει το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία ταυτίζεται με την ισχύ του. 830 ίπποι κι επιδόσεις αντίστοιχες του βασικού Model S: 3,0” για το σπριντ 0-100 και τελική ταχύτητα 270 km/h. 3,2” και 250 για το Model S Long Range. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lucid Air γίνεται περιπολικό στη Σαουδική Αραβία

Αν πάντως δεν ξημεροβραδιάζεστε ολημερίς στον αυτοκινητόδρομο και τα 3,0” είναι κομματάκι νωχελικά για εσάς, η Lucid προσφέρει το Air Sapphire των 1.251 ίππων. Διανύει το 1/4 του μιλίου σε 8,95” με ταχύτητα εξόδου στα 254 km/h, ταχύτερα δηλαδή από το Model S Plaid. Θα αρκεστείτε όμως σε 687 km κατά EPA. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-17 18:36:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button