Υγεία

Αποκάλυψε 5 τεχνικές με τις οποίες έχασε 45 κιλά μετά τα 70 της χρόνια

Πόσα κιλά έχασε κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής της. Το κίνητρο πίσω από την προσπάθειά της.  

Λεπτομέρειες για τις τεχνικές που χρησιμοποίησε για να χάσει 45 κιλά μετά τα 70 της χρόνια, αποκάλυψε η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Κάθι Μπέιτς.

Σε συνέντευξή της στο People αποκάλυψε ότι τα πρώτα 36 τα έχασε σε 6-7 χρόνια κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής της. Για τα υπόλοιπα 9 χρειάστηκε τη βοήθεια ενός από τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα.

«Πολλοί λένε ότι τα κατάφερα επειδή έπαιρνα Ozempic», είπε. «Ωστόσο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ιδίως στη διάρκεια της πανδημίας».

Η 76χρονη σήμερα Μπέιτς άρχισε την μάχη της με τα κιλά το 2017, όταν ο γιατρός της είπε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2. «Έτρωγα επειδή φοβόμουν και έτρωγα επειδή δεν πίστευα στον εαυτό μου», αφηγείται στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της. «Έχω όμως ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά μου και είδα τι πέρασε ο πατέρας μου. Χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι. Και η μία αδελφή μου έχει σοβαρό πρόβλημα, οπότε τρομοκρατήθηκα με τη διάγνωσή μου».

Ο τρόπος ζωής

Η πρώτη αλλαγή που έκανε ήταν να ακολουθήσει τη συμβουλή που της έδινε πάντα η ανιψιά της: να ακούει το σώμα της. Όπως είπε, όταν χορταίνουμε, κάνουμε έναν ακούσιο αναστεναγμό. Τώρα πια μόλις τον ακούσει, σπρώχνει μακριά το πιάτο της.

Η Μπέιτς υιοθέτησε επίσης καλύτερες συνήθειες στη διατροφή της. Κατά το παρελθόν έτρωγε πολύ ανθυγιεινά, προτιμώντας κυρίως χάμπουργκερ, αναψυκτικά και πίτσα. Τώρα πια τρώει ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα – τα έχει μόνο για εξαιρετικές περιστάσεις. Τα αγαπημένα της χοτ ντογκ, λ.χ., είχε χρόνια να τα φάει, εξομολογείται.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να μειώσει σημαντικά τις ημερήσιες θερμίδες της. Έπαψε επίσης να τρώει μετά τις 8 το βράδυ, εφαρμόζοντας έτσι μία ακόμα βασική αρχή της διαλειμματικής δίαιτας.

Καθώς έχανε βάρος, άρχισε να περπατάει ολοένα περισσότερο για τις καθημερινές δουλειές της. Αγόρασε επίσης έναν κυλιόμενο διάδρομο για το σπίτι. Το περπάτημά της κορυφώθηκε στην τηλεοπτική σειρά Matlock Reboot όπου πρωταγωνιστεί. Όπως είπε, δεν χρειάζεται πια να κάθεται στα γυρίσματα. Μπορεί να μένει όρθια όλη μέρα, πηγαίνοντας πάνω-κάτω, χωρίς να λαχανιάζει και να χρειάζεται διάλειμμα.

Όταν τελειώσουν τα γυρίσματα και μειωθεί το περπάτημά της εκτός σπιτιού, σκέφτεται να αρχίσει πιλάτες.

Το Ozempic

Η Κάθι Μπέιτς εξηγεί ότι η προσπάθειά της δεν ήταν εύκολη. «Υπήρχαν στιγμές που σταματούσα να χάνω κιλά και οπισθοδρομούσα λίγο», παραδέχεται. «Ποτέ όμως δεν μου επέτρεψα να γυρίσω στα παλιά».

Όπως επισημαίνει, «ήμουν αποφασισμένη να μην ξαναπάρω τα κιλά που έχανα. Θα συνέχιζα μέχρι να τα χάσω όλα. Και αυτό έκανα».

Ξεκαθαρίζει πως σε καμία στιγμή δεν έκανε κάποια «τρελή δίαιτα». Απλώς άκουγε το σώμα της και αυτό της έδινε μία αίσθηση ελέγχου.

Όσον αφορά το Ozempic, λέει πως κατέφυγε σε αυτό στο τέλος. «Είχα χάσει 36 κιλά και τα τελευταία 8-9 είναι πάντοτε τα πιο δύσκολα. Έτσι προέκυψε το θέμα του Ozempic… Πήγα στη γιατρό μου και εκείνη μου είπε να το δοκιμάσουμε», αναφέρει.

Ο τρόπος με τον οποίο αδυνάτισε η Κάθι Μπέιτς αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να υιοθετείται μία ισορροπημένη προσέγγιση, σχολιάζουν οι διαιτολόγοι Natalie Burrows και Grainne Jordan.

Αν και φάρμακα όπως το Ozempic είναι χρήσιμα, το κλειδί για υγιές, μόνιμο αδυνάτισμα είναι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η υιοθέτηση βιώσιμων διατροφικών συνηθειών και άλλων αλλαγών στον τρόπο ζωής αυξάνει μακροπρόθεσμα την απώλεια βάρους. Βελτιώνει επίσης την ικανότητα διατήρησης του νέου, υγιούς βάρους, καταλήγουν.

Φωτογραφία: iStock


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 08:33:00

Back to top button