Σχέσεις

Έπεσε ξηρασία στο σεξ; Οι τρόποι να επανέλθετε (εκτός κι αν δεν το θέλετε)

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το θέλουν και οι δύο

Όταν είσαι single, η απουσία σεξ είναι κάπως πιο αποδεκτή, γιατί δεν υπάρχει ένας πρόχειρος παρτενέρ, και το casual sex ίσως να μην σου ταιριάζει. Όταν όμως είσαι σε σχέση και η συχνότητα όλο και φθίνει, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά και το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεάσει τη σχέση συνολικά.

Από εκεί που απλώς έχει αραιώσει το σεξ, φτάνεις στην απόλυτη ξηρασία και αναρωτιέσαι πώς συνέβη αυτό. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που σε ενδιαφέρει και έχεις το κίνητρο για σεξ, μπορείς να το επαναφέρεις.

Εντόπισε το αίτιο

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να εντοπίσουμε τους λόγους που συμβαίνει κάτι. Μόνο έτσι εντοπίζεις πώς έφτασες μέχρι εκεί και τι μπορεί να αλλάξει. Αν δεν υπάρχει πια επικοινωνία ή έχει συμβεί κάτι (μικρό ή μεγάλο) και δεν το έχετε επεξεργαστεί, δεν είναι και πολύ δύσκολο να σταματήσει το σεξ. Ή μπορεί να μην συμβαίνει κάτι σοβαρό και να πρέπει απλώς να το ξέρουν και οι δύο.

Περισσότερη οικειότητα

Κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι σε μία σχέση, το σεξ είναι κάτι ενστικτώδες που αποσυνδέεται από την οικειότητα και την τρυφερότητα. Τα πράγματα όμως δεν λειτουργούν έτσι, ειδικά με το πέρασμα των χρόνων, και είναι σημαντικό να υπάρχει σωματική επαφή, αγκαλιές, κράτημα χεριών και όλα αυτά που μάς φέρνουν πιο κοντά.

Αν χρειαστεί, το βάζουμε σε πρόγραμμα

Όχι απαραίτητα το σεξ, όσο το να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Κανονίζουμε ραντεβού, ρομαντικές εξόδους αλλά και χρόνο μαζί στο σπίτι για ταινία κι αγκαλιές.

Δεν αποφεύγουμε τις συζητήσεις

Το βασικότερο πρόβλημα των ζευγαριών είναι ότι αντί να επικοινωνούν, όταν προκύπτει πρόβλημα, προτιμούν να το βάζουν κάτω από το χαλί. Ακόμα όμως και όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι σημαντικό να τσεκάρει ο ένας τον άλλο αν όλα είναι καλά και αν χρειάζεται κάτι. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και συντήρηση, πώς να το κάνουμε;


Δημοσιεύθηκε
2023-01-20 17:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button