Auto

Tesla βανδαλίστηκε με ύβρεις και σβάστικες στη Θεσσαλονίκη

Τόσο καιρό βλέπουμε κύμα μίσους να κατακλύζει τα αυτοκίνητα της Tesla εξαιτίας του Elon Musk. Η πρόσφατη δράση του Νοτιοαφρικανού έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη, κυρίως βέβαια στις ΗΠΑ.

Πάντα τα Tesla γίνονταν στόχος, με δράση που όμως δεν ήταν καταστροφική. Τον περασμένο Ιούνιο, 26 Tesla Cybertruck βανδαλίστηκαν, με τους δράστες να κάνουν γκράφιτι «F**k Elon» στο αμάξωμά τους. 

Ένα μήνα μετά, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί μπογιά σε ένα Tesla Cybertruck, μέσα σε κατάστημα της εταιρείας στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αμβούργο. 

Από μπογιές και γκάφιτι, πλέον έχουμε «αναβαθμιστεί» σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς. Ναι, και στην Ελλάδα

Η πολιτική δράση του Elon Musk έχει οξύνει τα πνεύματα. Η υποστήριξή του στον προεκλογικό αγώνα του Donald Trump. Η εμπλοκή του στις γερμανικές εκλογές, όταν τάχτηκε στο πλευρό του ακροδεξιού κόμματος AfD.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έχουν βάλει στο μάτι και βανδαλίζουν τα Tesla Cybertruck;

H κίνηση του χεριού του που θεωρήθηκε ναζιστικός χαιρετισμός. Κυρίως όμως η προσπάθεια εξυγίανσης του αμερικανικού δημοσίου, που έχει ως συνέπεια χιλιάδες απολύσεων, έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Tesla

Δεν παραμένουν πάντα σε ειρηνικά επίπεδο πολιτισμένης διαμαρτυρίας έξω από αντιπροσωπείας. Έχουμε δει πάμπολλους εμπρησμούς σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ταχυφορτιστές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κύμα μίσους κατακλύζει την Tesla εξαιτίας του Elon Musk

Και επειδή ως Έλληνες έχουμε την τάση του μιμητισμού των αρνητικών συμπεριφορών που βλέπουμε στο εξωτερικό, μπορούμε πλέον να καυχηθούμε ότι έχουμε δύο κρούσματα βανδαλισμού και στην πατρίδα μας.

Tesla

Το πρώτο σημειώθηκε τον Ιανουάριο στα Εξάρχεια. Στην καρδιά της αθηναϊκής πρωτεύουσας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε Model Y που «τόλμησε» να μείνει σταθμευμένο ολονυχτίς σε δημόσια θέση.

Τώρα, ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης αντίκρισε με τρόμο το Tesla του να έχει βανδαλιστεί στην Τούμπα. Τρία άτομα -που τα κατέγραψε το σύστημα καμερών sentry mode- χάραξαν το νούμερο «4» και τη λέξη «ΒΛΑΚΑΣ» στην πίσω αριστερή πόρτα.

Και μια σβάστικα στο τζάμι ακριβώς από πάνω. Έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη σύλληψή τους.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-23 23:09:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button