![Super League: Όλα τα φώτα στο ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός Super League: Όλα τα φώτα στο ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός](https://www.zougla.gr/Uploads/2025/02/08/qewtw4etg4w.jpg)
Super League: Όλα τα φώτα στο ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός
Το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (9/2, 19:30, Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Οι «κίτρινοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέβηκαν ψυχολογικά μετά τις δυο σερί εκτός έδρας νίκες και ευελπιστούν να «χτυπήσουν» στο πεσμένο ηθικό των «πρασίνων», που μεσοβδόμαδα ηττήθηκαν μόλις για δεύτερη φορά επί ημερών Ρουί Βιτόρια (13-4-2 εντός κι εκτός συνόρων), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από το Κύπελλο με… θύτη τον Ολυμπιακό.
…
Πάντως, όπως επισήμανε ο Ρουί Βιτόρια το Σάββατο «ο αποκλεισμός δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα μας», με τον Πορτογάλο να εκφράζει παράλληλα στις δηλώσεις του την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του.
Με Αράο στην αποστολή ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και επειδή δεν θέλει να δει τη διαφορά τους να μεγαλώνει είναι αποφασισμένος να υπερβάλλει εαυτόν για το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ρουί Βιτόρια συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με τον Άρη όλους τους διαθέσιμους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Γουίλιαν Αράο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από τενοντίτιδα και η συμμετοχή του -έστω και για ορισμένο χρονικό διάστημα- θ’ αποφασισθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
…
Αντίθετα, εκτός αποστολής, έμειναν οι τραυματίες Πελίστρι και Γεντβάι.
Με Μάγιο ο Άρης στο ντέρμπι, εκτός ο Ντιαντί
Στον αντίποδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης κόντρα στο «τριφύλλι» θα έχει στη διάθεσή του τον Ούγκο Μάγιο, αλλά όχι και τον Κλέιτον Ντιαντί.
Ο Ισπανός μπακ προπονήθηκε κανονικά και το Σάββατο, θέτοντας έτσι εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.
…
Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Κλέιτον Ντιαντί, που είναι ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του, ενώ στην αποστολή δεν συμπεριλαμβάνονται και οι νεοαποκτηθέντες Μαμαντού Νινγκ, Ντούντου και Μάρκο Κέρκεζ.
Την 21μελή αποστολή του Άρη απαρτίζουν οι: Κουέστα, Σίντκλεφ, Κυριαζής, Μάγιο, Μοντόγια, Μεντίλ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Μόντσου, Εμβοντό, Πάρντο, Σίστο, Σπίκιτς, Σαβέριο, Σαμόρα, Κουάισον, Μορόν, Φετφατζίδης.
Πριμ ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Καρυπίδη για την τετράδα
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προπόνηση του Σαββάτου έδωσε το «παρών» ο Θοδωρής Καρυπίδης
Μάλιστα ο «ισχυρός άνδρας» της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, σε τετ-α-τετ που είχε με τους αρχηγούς της ομάδας, τους ζήτησε να μεταφέρουν στους συμπαίκτες τους το μήνυμα πως «… πρέπει να τα δώσουν όλα στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να μπούμε στην πρώτη τετράδα».
Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης του Άρη έταξε πριμ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εφόσον επιτευχθεί ο στόχος και οι «κίτρινοι» καταφέρουν να μπουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις.
Γερμανική «σφυρίχτρα» στο ντέρμπι
Το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα διευθύνει ο Χαρμ Όσμερς, ο οποίος έρχεται για τρίτη φορά φέτος στην Ελλάδα για να «σφυρίξει» αγώνα της Super League.
O Γερμανός ρέφερι από την πρώτη κατηγορία της UEFA έχει διευθύνει ακόμα φέτος δύο παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 και το ΠΑΟΚ-Άρης 0-1, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1, αλλά και στη φιλική νίκη (2-1) της Ελλάδας επί της Κύπρου το 2020.
Εντός έδρας ματς για Ολυμπιακό και ΑΕΚ
Ο Ολυμπιακός, λίγες ημέρες μετά τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού με το buzzer beater του Μουζακίτη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα φιλοξενήσει την Κυριακή (9/2, 17:00, Cosmote Sport 1) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την τελευταία ομάδα που τον νίκησε, τον Αστέρα Τρίπολης.
Ακολούθησαν 21 ματς (14-7-0) σε Ελλάδα και Ευρώπη με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μη φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.
Ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη, πάντως, απειλεί ευθέως τον πρωτοπόρο, μετρώντας οκτώ διαδοχικές νίκες (έξι στο πρωτάθλημα συν άλλες δύο στο Κύπελλο).
Οι Αρκάδες διεκδικούν την πέμπτη θέση ενώ κρυφοβλέπουν και την τέταρτη, όντας ισόβαθμοι με τον Άρη.
Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ, που μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι στο -4 από την κορυφή, θα υποδεχτεί, επίσης την Κυριακή (9/2, 20:30, Cosmote Sport 1), τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.
Η Ένωση προέρχεται από την σπουδαία νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ τις δυο προηγούμενες φορές που έπαιξαν χωρίς κόσμο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα (3-0 τόσο τον ΟΦΗ όσο και τον Αστέρα Τρίπολης).
Τα «λιοντάρια» θα εμφανιστούν με λιγοστό άγχος, αφού είναι στο +7 από την προτελευταία θέση παρά το ότι έχουν μια νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους (1-3-4).
Τη Δευτέρα η αυλαία της 22ης αγωνιστικής πέφτει με δύο παιχνίδια. Το ένα εξ αυτών είναι «τελικός» για τη Λαμία.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Στάικου θα υποδεχτεί στις 18:00 (Cosmote Sport 1) τον Λεβαδειακό στο «Αθανάσιος Διάκος» με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους, καθώς έχουν στενέψει ασφυκτικά τα περιθώρια στη μάχη της παραμονής.
Πάντως και η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θέλει βαθμούς για να ξεφύγει από την προτελευταία Athens Kallithea FC, η οποία την ίδια ώρα (18:00, Novasports Prime) θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον φορμαρισμένο Ατρόμητο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025
Βόλος ΝΠΣ – Παναιτωλικός 0-1
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-5
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2024
17:00 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης Cosmote Sport 1
19:30 Άρης – Παναθηναϊκός Novasports Prime
20:30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός Cosmote Sport 1
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου
18:00 Ατρόμητος – Athens Kallithea FC Novasports Prime
18:00 Λαμία – Λεβαδειακός Cosmote Sport 1
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-08 23:01:00