
O Πούτιν «πάγωσε» τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία αμέσως μετά τη συνομιλία του με τον Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν σήμερα για πάνω από 1,5 ώρα στην πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με το Ρώσο ομόλογό του.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος Πρόεδρος συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ για την παύση των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και της Ρωσίας για 30 ημέρες και έδωσε την αντίστοιχη εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
…
Επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ομάδες εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσουν και να προχωρήσουν στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Παράλληλα, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για την πρόοδο των συνομιλιών.
…
Το Κρεμλίνο και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσαν περίπου στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) ότι η τηλεφωνική επικοινωνία ολοκληρώθηκε.
Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο οποίος τον περασμένο μήνα ορίστηκε από τον Πούτιν ειδικός απεσταλμένος του για τη διεθνή οικονομική και επενδυτική συνεργασία, έκανε λόγο για μια «ιστορική στιγμή». «Υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Τραμπ, ο κόσμος έχει γίνει ένα πολύ πιο ασφαλές μέρος σήμερα! Ιστορικό! Επικό!», τόνισε με ανάρτηση στο Χ.
Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν ξεκίνησε στις 17:00 ώρα Ελλάδας και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Νταν Σκαβίνο, ανέφερε ότι εξελισσόταν καλά.
…
Φλέγον ζήτημα στις συζητήσεις ήταν ο πόλεμος της Ουκρανίας και αν η Ουάσιγκτον θα καταφέρει να πείσει, όπως ελπίζει, τη Μόσχα, να αποδεχθεί μια εκεχειρία 30 ημερών, με απώτερο σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για διαρκή ειρήνη.
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-18 19:53:00