
H Volkswagen φοράει στολή… παραλλαγής!
Με τις παγκόσμιες εντάσεις -στο υψηλότερο επίπεδο οικονομικού ανταγωνισμού- να αυξάνονται, η Ευρώπη προσπαθεί να ενισχύσει την άμυνά της και η Volkswagen είναι προφανώς έτοιμη να λάβει τα δικά της μέτρα.
Η είδηση βγήκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης για τα μέσα ενημέρωσης της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βόλφσμπουργκ στις αρχές της εβδομάδας.
Το φόντο σε αυτό είναι, φυσικά, ένα γεωπολιτικό χάος. Μετά τη διαμάχη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ διέκοψαν τη στρατιωτική βοήθεια και την ανταλλαγή πληροφοριών με το Κίεβο. Σε απάντηση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.
Οι Βρυξέλλες, από την πλευρά τους, έχουν αναπτύξει ένα φιλόδοξο σχέδιο 840 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της στρατιωτικής ετοιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τις βάσεις για μια προσπάθεια κινητοποίησης πόρων σε μια κλίμακα που θα φαινόταν αδιανόητη μόλις πριν από λίγα χρόνια.
Πιθανά νέα στρατιωτικά συμβόλαια θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg , ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Όλιβερ Μπλούμε, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να συμβουλεύσει άλλους στον τομέα για την ανάπτυξη και την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων. «Έχουμε τεχνογνωσία στην αυτοκινητοβιομηχανία και είμαστε επίσης διαθέσιμοι να παρέχουμε συμβουλές, αλλά αυτή τη στιγμή, όλα είναι εντελώς ανοιχτά», είπε ο Μπλούμε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-14 09:45:00