Τυρόπιτα κανταΐφι |
Υλικά
500 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
200 γρ. φρέσκια αναρή αλατισμένη, λιωμένη
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
300 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό λάιτ
¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
7 μεγάλα αβγά
1 λίτρο γάλα
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό κουταλάκι πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Δύο κουταλιές σουσάμι
Δύο κουταλιές κολοκυθόσπορους
Εκτέλεση
Το ραντίζετε με το πινέλο ζαχαροπλαστικής με τον υπόλοιπο βούτυρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κανταΐφι σε τετράγωνα κομμάτια, ως κάτω. Εγώ το κόβω σε 8 αλλά μπορείτε να το κόψετε σε περισσότερα ή λιγότερα. Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Περιχύνετε το κανταΐφι με το μίγμα. Σε αυτό το στάδιο, το αφήνετε να τραβήξει 2-24 ώρες πριν το ψήσετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Μεταφέρετε το κανταΐφι στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει χρυσαφένιο.
Το κανταΐφι είναι καλύτερο όταν είναι ζεστό, τη μέρα που το ψήσατε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ό,τι απομείνει δεν θα το απολαύσετε, αφού το ζεστάνετε.
Δημοσιεύτηκε !