
Μιχάλης Δημητρακόπουλος για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Ενημέρωναν ποιοι θα ήταν διαιτητές στους αγώνες
Μιχάλης Δημητρακόπουλος / ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης (22-10-2026) ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου. Ο γνωστός ποινικολόγος ευχαρίστησε δημόσια τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για τις ενέργειες που έκανε και αποκάλυψε ορισμένα από τα στοιχεία της έρευνας, που οδήγησαν σε συλλήψεις.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ήταν εκείνος που στήριξε νομικά τις καταγγελίες προκειμένου να στοιχειοθετηθεί ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν ο πραγματικός και ουσιαστικός ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών: «Το Υπουργείο Αθλητισμού ήταν εκείνο που κοινοποίησε την καταγγελία μας, και ευχαριστώ τον κύριο Βρούτση, και την διαβίβασε στον εισαγγελέα. Υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στον κύριο Λιόλιο και τον Ηλία Παπαθεοδώρου».
Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ενημέρωναν ποιοι θα ήταν οι διαιτητές στους αγώνες, που έφταναν μέχρι και τα σχολικά πρωταθλήματα. Με τη δική μας καταγγελία κάλεσαν μάρτυρες που έχουν αδιάσειστα στοιχεία με μηνύματα που αποδεικνύουν ότι διαμόρφωναν αποτελέσματα. Δεν ήταν μόνο το ποιος θα κερδίσει. Κάποιοι έπαιζαν και στοιχήματα».
Συνεχίζοντας είπε: «Δεν υπάρχουν εκβιασμοί. Υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Ο εισαγγελέας τούς κάλεσε με ένταλμα συλλήψεως, που είναι το ακρότατο μέσο, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία».
Ολοκληρώνοντας ανέφερε: «Κάνω μια έκκληση σε διαιτητές που σε μια στιγμή αδυναμίας μπορεί να έλαβαν χρήματα να πάνε αυτοβούλως στην ανακρίτρια». Ο κύριος Δημητρακόπουλος εκτίμησε πως στο κατηγορητήριο ενδέχεται να προστεθούν και νέες διώξεις, όπως αυτή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αντίθετα, διέψευσε τις πληροφορίες περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-22 10:28:00
