
Καρυστιανού: «Θεωρώ πολύ πιθανή την αυτοδυναμία – Έχουμε στοιχεία από όλες τις ιδεολογίες»
Τα ψηφοδέλτια της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είναι υπό διαμόρφωση, ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την αυτοδυναμία δεν τη θεωρώ απίθανη. Τη θεωρώ πολύ πιθανή».
«Θέλουμε αυτοδυναμία, όχι από αλαζονεία, αλλά για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί», δήλωσε η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Δευτέρας (05/10) και εκτιμώντας ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι δύσκολη λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στη χώρα. Η συγκυρία είναι κατάλληλη για να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή».
Ερωτηθείσα για το πού τοποθετεί τον εαυτό της ιδεολογικά, απάντησε ότι «έχουμε στοιχεία από όλες τις ιδεολογίες. Βάζουμε το κράτος δικαίου, βάζουμε το κοινωνικό κράτος, η ανάπτυξη δεν θέλουμε να είναι μονοκρατική, στηρίζουμε το επιχειρείν γενικότερα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είμαστε ένα κράμα από αυτά που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχουν υποψηφιότητες που έχουν κλείσει, που έχουμε συμφωνήσει κατά κάποιο τρόπο. Η λίστα με τις αιτήσεις συνεχώς εμπλουτίζεται. Είμαστε ακόμα σε διαδικασία επιλογής και συζητήσεων. Όλα θα ανακοινωθούν. Εάν προκύψει θέμα πρόωρων εκλογών, θα το επισπεύσουμε, είμαστε έτοιμοι».
Τόνισε ακόμη ότι οι θέσεις του κόμματός στης για την δικαιοσύνη είναι ρηξικέλευθες και «είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία για την κάθαρση». Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολύ δυνατό» το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός της υπογραμμίζοντας ότι ζητάει κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών με αναδρομική ισχύ, «για να ελεγχθούν οι πολιτικοί».
Για το εάν αισθάνεται δικαίωση για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών, σημείωσε:
«Όχι, είναι ένα όνομα που επιλέγει από μια δικογραφία που πήγε με πόσους άλλους πολιτικούς για ένα αδίκημα. Και αυτό; Της παράβασης καθήκοντος. Τι έχει κάνει ο κύριος Τριαντόπουλος με εντολή του πρωθυπουργού; Έκανε ευθεία παρέμβαση στον τόπο, στον χώρο. Έκανε ευθεία παρέμβαση στη δικαστική εξουσία. Ο εισαγγελέας είναι πάνω απ’ όλα, ειδικά όταν διερευνά ένα έγκλημα. Ποιος είναι ο πολιτικός που θα πάει και θα πει “τώρα κάνω εγώ κουμάντο”; Αυτό ακριβώς έγινε στα Τέμπη. Αυτό το Σύνταγμά μας το έχει προβλέψει και υπάρχει και συγκεκριμένο αδίκημα, για το οποίο έχω κάνει μήνυση στον πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους πολιτικούς, το οποίο είναι η εσχάτη προδοσία».
Παράλληλα, η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για άδικη στοχοποίησή της από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, όσον αφορά το ιατρείο που διατηρεί η ίδια.
«Εδώ έχουμε μια στοχοποίηση άδικη. Να έχω κάνει κάτι; Ναι, βεβαίως, δεν το συζητώ. Ένας που θέλει να μπει στην πολιτική δεν θα πρέπει να φαίνεται, θα πρέπει να είναι και ένας καθαρός άνθρωπος. Εγώ συμφωνώ σε αυτό. Όπως συμφωνώ και με τους ελέγχους να γίνονται. Εμείς είμαστε από τους πρώτους που έχουμε πει για τη χαρτογράφηση υγείας, όπου όλα θα είναι καταγεγραμμένα και ανά πάσα στιγμή το υπουργείο θα ξέρει ποια ιατρεία έχω, τι κάνουν κτλ. Αυτό δε θα βοηθήσει στο να ξέρουν ότι σε κάποιες περιοχές λείπουν κάποιες ειδικότητες».
Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-05 11:04:00
