Ελλάδα

Έξι τραυματίες ανάμεσά τους και δύο παιδιά σε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας

Ένα σοβαρό τροχαίο με σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (30/9), στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στην έξοδο από το Κάτω Σαμικό προς Καϊάφα. Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά πάνω στη στροφή, με το ένα αυτοκίνητο να ανατρέπεται.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ενώ αμέσως μετά στο ένα αυτοκίνητο προκλήθηκε φωτιά η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό των τραυματιών, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διερεύνηση του περιστατικού.

Οι τραυματίες παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κρεστένων αρχικά για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Troxaio Samiko New 7 2

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Ζαχάρω προς Πύργο φέρεται να εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρούστηκε μετωπικά με το αντιθέτως κινούμενο που επέβαιναν σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ένα ζευγάρι από τη Γερμανία.

Troxaio Samiko New 1 2

Από τη σύγκρουση μια γυναίκα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, βρέθηκε με το μισό σώμα έξω από το παράθυρο και καταπλακωμένη από το αυτοκίνητο. Απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και παρελήφθη ως η πιο σοβαρά από τους τραυματίες από το ασθενοφόρο.

Troxaio Samiko New 2 2

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως η συνεπιβάτης από το δεύτερο αυτοκίνητο που είχε απεγκλωβιστεί μαζί με τον οδηγό, αιμορραγούσε στην κοιλιακή χώρα, πιθανότατα τραυματισμένη από θραύσμα που την χτύπησε κατά την σύγκρουση.

Troxaio Samiko New 3 2

Μείζονος σημασίας αποδείχθηκε στην αντιμετώπιση του περιστατικού η συμβολή διασώστριας του ΕΚΑΒ η οποία αν και είχε σχολάσει από την υπηρεσία της, σταμάτησε στο σημείο προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες μέχρι να παραληφθούν από τα ασθενοφόρα.

Troxaio Samiko New 4 2

Εξίσου σημαντική ήταν και η συμβολή ενός αστυνομικού και ενός πυροσβέστη που αν και εκτός υπηρεσίας συνέβαλαν στην ρύθμιση της κυκλοφορίας μέχρι να φτάσουν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Troxaio Samiko New 8 2




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-30 21:30:00

Back to top button