Κόσμος

Βρετανία: Συνέλαβαν άνδρες με εκρηκτικά κοντά σε αεροπορική βάση

Η βρετανική αστυνομία κήρυξε την Κυριακή «μείζον περιστατικό» και απομάκρυνε κατοίκους περιοχής που βρίσκεται κοντά σε αεροπορική βάση της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ συνέλαβε αρκετούς άνδρες ως υπόπτους για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών.

Η βάση Φέρφορντ χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της στο Ιράν.

Ενοπλοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην κύρια πύλη της βάσης Φέρφορντ της RAF στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Μέλος της Αντιτρομοκρατικής έξω από τη βάση της RAF – REUTERS/Toby Shepheard

Γύρω στα 30 οχήματα των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων της αστυνομίας, ασθενοφόρων και πυροσβεστικών, είχαν σταθμεύσει μπροστά από σημεία πρόσβασης και κάτοικοι κοντινού χωριού απομακρύνονταν από το σημείο.


«Αυτήν τη στιγμή εκκενώνεται αριθμός ιδιοκτησιών στην περιοχή Γουέλφορντ μετά την κήρυξη μείζονος περιστατικού. Αυτό έπεται της σύλληψης αρκετών ανδρών ως υπόπτων για αδικήματα βάσει του Νόμου περί Εκρηκτικών», διευκρίνισε η αστυνομία του Γκλόστερσιρ σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη σε χωριό κοντά στην αεροπορική βάση.

Αστυνομικοί εξετάζουν ένα όχημα κοντά στη βάση – REUTERS/Toby Shepheard

«Η ειδική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού εξετάζει επί του παρόντος αριθμό οχημάτων», πρόσθεσε.


Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Η είσοδος της βάσης Φέρφορντ – REUTERS/Toby Shepheard

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις και ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας.


Ακολούθησε το . .

Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-27 12:36:00

Back to top button