Κόσμος

Τραμπ: Μόσχα και Κίεβο σταματούν αμοιβαία τα χτυπήματα σε ενεργειακούς στόχους

Σε αμοιβαία παύση των επιθέσεων κατά ενεργειακών υποδομών φέρονται να συμφώνησαν Ρωσία και Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια εξέλιξη που, εφόσον επιβεβαιωθεί και από τις δύο εμπόλεμες πλευρές, θα μπορούσε να περιορίσει τα πλήγματα σε έναν από τους πλέον κρίσιμους τομείς του πολέμου.

Την ανακοίνωση έκανε ο αμερικανός πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους της άλλης πλευράς.

«Η Ουκρανία συμφώνησε να μην πλήττει ρωσικούς ενεργειακούς στόχους. Η Ρωσία συμφώνησε να κάνει το ίδιο!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ανάρτησή του.

Συνέδεσε παράλληλα τη συμφωνία με τις πιέσεις που καταγράφονται στη διεθνή αγορά καυσίμων, αποδίδοντας την άνοδο των τιμών του ντίζελ στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι στη σύγκρουση με το Ιράν.


Η εξέλιξη έρχεται μετά την παρέμβαση του Τραμπ προς τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο είχε καλέσει να σταματήσει τις ουκρανικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών υποδομών που συνδέονται με την παραγωγή και τον εφοδιασμό ντίζελ.

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι τα ουκρανικά πλήγματα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προκαλούν ελλείψεις στο καύσιμο, ασκώντας πρόσθετες πιέσεις στις τιμές.



Ακολούθησε το . .

Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-14 20:14:00

Back to top button