Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αφορμή ζυμώσεων οι βιβλιοπαρουσιάσεις – Παραίτηση με νόημα από το Οργανωτικό

Την αποψινή (17/03) παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα για το ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να αξιοποιήσει ο Σωκράτης Φάμελλος ώστε να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός σε σχέση με τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, ιδίως ως προς το προσκλητήριο προς τη Νέα Αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει χαιρετισμό για το «Η ΑΝΟΔΟΣ… Η ΠΤΩΣΗ… ΤΟ ΑΥΡΙΟ… ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 2012 – 2024» τον πρόλογο του οποίου έχει γράψει ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο θα παρουσιάσουν οι Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου και Γιάννης Δραγασάκης. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 19.00, στο «Μιχάλης Κακογιάννης».

Παραίτηση με νόημα από το Οργανωτικό

Ακόμα, όμως, κι αν ο κ. Φάμελλος εμφανιστεί τολμηρότερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν δύσκολα θα αναγκάσει, για παράδειγμα, την Γιώτα Μπελώνη να ανακαλέσει την παραίτησή της από το πενταμελές Οργανωτικό Γραφείο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, επικεφαλής του οποίου είναι η Ελένη Συμεωνίδου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Κουμουνδούρου μας λένε πως δεν είναι καθόλου άσχετη με τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ανασυγκρότηση του κόμματος και η οποία, κατά τις ίδιες πηγές, ταυτίζεται αποκλειστικώς και μόνο με τον έλεγχο (και) της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας που θα προκύψει από αυτή από την ομάδα των «87» που είναι έτσι κι αλλιώς πολυδιασπασμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο, κορυφαία στελέχη που πρωτοστάτησαν στην εκδίωξη του Στέφανου Κασσελάκη κατηγορούνται εσωκομματικά για τη συγκρότηση προσωπικών μηχανισμών στις εκλογικές τους περιφέρειες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις πολιτικοί- γέφυρες για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η σαββατιάτικη εκδήλωση στην Πάτρα για την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κοτσακά και του Χάρη Τσιόκα για την κοινή τους πορεία σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έχει συνέχεια στο Ηράκλειο και στον Πειραιά πριν το Πάσχα κι έδωσε την αφορμή να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ανάμεσα στους ομιλητές, άλλωστε, ήταν κι ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος μαζί με την Λούκα Κατσέλη και τον Παύλο Γερουλάνο θεωρούνται οι τρεις πολιτικοί- γέφυρες για συνεννόηση και κοινή εκλογική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-17 07:35:00

Back to top button