Showbiz

Τρία λαμπερά events με Michelin-starred chefs έρχονται προσεχώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

H Jessica Rosval έρχεται στο Pharaoh, ο Πέτρος Δήμας υποδέχεται τους Julien Hennote και Gilles Marchal στο Makris Athens και οι Νίκος Λειβαδιάς, Αλέξανδρος Κούφας και Γρηγόρης Κίκης ανεβαίνουν στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Τα πιο λαμπερά events ετοιμάζονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσα στο επόμενο διάστημα, με μεγάλο κερδισμένο τη γαστρονομία και όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό. Πιο συγκεκριμένα σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin, Έλληνες και ξένοι, κάνουν guests σε κουζίνες σημαντικών εστιατορίων στις δύο πόλεις και εμείς δεν αδημονούμε να δοκιμάσουμε τις μοναδικές δημιουργίες τους.

Julien Hennote & Gilles Marchal στο Makris Athens

Ένα μοναδικό 6 Hands Dinner ετοιμάζεται στο Makris Athens by Domes με τη Γαλλική Πρεσβεία στις 20 Μαρτίου και έτσι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πέτρος Δήμας θα μοιραστεί την κουζίνα του με εξαιρετικούς Γάλλους συναδέλφους του. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαστρονομίας “Semaine de la Gastronomie – Merci Chef” που διοργανώνει η Γαλλική πρεσβεία, σχεδιάστηκε ένα μοναδικό 6 hands dinner που θα φιλοξενηθεί στο Makris Athens by Domes.

makris30676.jpg

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο Chef Patron Πέτρος Δήμας θα υποδεχτεί στο Michelin-starred Makris Athens τους δύο διακεκριμένους Γάλλους σεφ, Julien Hennote, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Pourquoi Pas στο Saint-Malo και τον Gilles Marchal, διάσημο master pastry chef και chocolatier.

makris29968.jpg

Η βραδιά θα αναδείξει τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών. Οι τρεις σεφ θα μαγειρέψουν μαζί παρουσιάζοντας πιάτα της γαλλικής και ελληνικής κουζίνας, με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, προσφέροντας στους καλεσμένους μια μοναδική γευστική εμπειρία. Αυτό το 6 Hands Dinner φέρνει κοντά τις δύο κουλτούρες που τις ενώνουν η καινοτομία, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και οι γαστρονομικές τεχνικές.

Info: Άστιγγος 10 & Ερμού 119, 2160047777

Jessica-Ph-Cinefood-(1).jpg

Η Jessica Rosval στο Pharaoh

Η Jessica Rosval, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, έρχεται στην Αθήνα. Βραβευμένη με ένα αστέρι Michelin και στενή συνεργάτιδα του Massimo Bottura, θα μαγειρέψει στις φωτιές της κουζίνας του Pharaoh στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank. Η Jessica Rosval, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής και στενή συνεργάτιδα του Massimo Bottura, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου για να μαγειρέψει στις φωτιές της κουζίνας του Pharaoh, στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank .

Massimo-Bottura-credit-SUEO_PDS_DSC0784.jpg

Με καταγωγή από τον Καναδά, μετακόμισε στην Ιταλία το 2013 για να ενταχθεί στην κουζίνα του θρυλικού Osteria Francescana (3 αστέρια Michelin και καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2016 και το 2018). Από το 2019, είναι head chef των εστιατορίων του Casa Maria Luigia, του εντυπωσιακού art resort (βραβευμένου με 3 Michelin Keys), που δημιούργησαν ο Massimo Bottura και η σύζυγός του Lara Gilmore στην ύπαιθρο της Εμίλια-Ρομάνια, λίγο έξω από τη Μόντενα.

Courtyard-credit-Lido-Vannucchi.jpg

Το 2021, ανακηρύχθηκε «Σεφ της Χρονιάς» στην Ιταλία από τον οδηγό L’Espresso. Την επόμενη χρονιά, το Take It Easy Sunday Brunch της βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Brunch» στην Ιταλία από το 50 Top Italy Luxury, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο Rising Star στα διεθνή The Best Chef Awards. Στην έκδοση του 2023 του οδηγού Identità Golose, βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Γυναίκα Σεφ». Το 2024, όμως, ήρθε η πιο σημαντική διάκριση, με το Al Gatto Verde, το εστιατόριο του Casa Maria Luigia, στο οποίο είναι head chef, να κερδίζει ένα αστέρι Michelin καθώς και ένα πράσινο αστέρι Michelin για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Cotechino-Sangue-di-Drago-credit-Lido-Vannucchi.jpg

Εκτός από τη δουλειά της στην κουζίνα, η Rosval είναι επίσης συνιδρύτρια και γαστρονομική διευθύντρια του Roots Modena και του Association for the Integration of Women (AIW), μέσω των οποίων παρέχει γαστρονομική εκπαίδευση σε μετανάστριες της περιοχής της Μόντενα. Η κοινωνική της προσφορά αναγνωρίστηκε από τα The World’s 50 Best, που την ανακήρυξαν Champion of Change το 2024.

Pharaoh-interiors.jpg

Για το 9ο Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank, η Jessica Rosval θα δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το δικό της μαγειρικό στυλ, το οποίο εστιάζει στη βιώσιμη γαστρονομία, στην αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και στο μαγείρεμα στη φωτιά. Το event διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank.

Info: Σολωμού 54, Αθήνα, 2103808412, Slots: 18:30 / 21:30 (περιορισμένες θέσεις)

648835520.jpg

The Diners στο Hyatt Regency Thessaloniki

Εκεί που συναντιούνται η παράδοση και η καινοτομία, γεννήθηκε το “The Diners” – μια σειρά γαστρονομικών γεγονότων που ορίζουν το Hyatt Regency Thessaloniki σε επίκεντρο του fine dining της Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Estrella. Το “The Dinners” δεν είναι απλώς μια σειρά γευμάτων. Είναι μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι όπου οι γαστρονομικοί ορίζοντες διευρύνονται και φέρνουν στη Θεσσαλονίκη αστέρια του γαστρονομικού στερεώματος – σεφ με αστέρια Michelin και αναγνωρισμένους καινοτόμους της κουζίνας – δημιουργώντας αυθεντικές εμπειρίες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που υπερβαίνει τα όρια του fine dining και μετατρέπει κάθε βραδιά σε μια πολιτιστική εμπειρία που τιμά την τέχνη της γαστρονομίας.

SFS-45.jpg

Κάθε δείπνο των “The Diners” είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τη στιγμή που οι καλεσμένοι περνούν την είσοδο του Hyatt Regency Thessaloniki, μεταφέρονται σε έναν κόσμο όπου κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία – από το περιβάλλον και τη μουσική μέχρι το σερβίρισμα και την παρουσίαση. Οι καλεσμένοι δεν είναι απλοί θεατές αλλά συμμετέχοντες σε μια διαδραστική γαστρονομική παράσταση, όπου κάθε πιάτο είναι μια πράξη και κάθε γεύση μια αποκάλυψη. Οι σεφ μοιράζονται την ιστορία και το όραμά τους, δημιουργώντας μια σύνδεση που υπερβαίνει την απλή κατανάλωση φαγητού και μετατρέπει το δείπνο σε μια πολυδιάστατη, συναισθηματική εμπειρία.

Hyatt - The Diners 5/4 Daily Stories - 3

Κάθε βραδιά των GALA Michelin Nights είναι μια μοναδική αφήγηση, μια ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα από γεύσεις, αρώματα και τεχνικές που αντανακλούν το προσωπικό ταξίδι και το όραμα του εκάστοτε σεφ. Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου o Chef de Cuisine, Νίκος Λειβαδιάς, και ο Pastry Chef, Αλέξανδρος Κούφας από το Tudor Hall του ξενοδοχείου King George καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό dinner.

sfs-06577.jpg

Μια γαστρονομική εμπειρία από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall, όπου η δημιουργικότητα και η παράδοση ερμηνεύεται με σύγχρονο τρόπο, αντικατοπτρίζοντας την αριστοτεχνία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Στις 31 Μαΐου ο θεσμός θα συνεχιστεί με τον Γρηγόρη Κίκη, από το Herve στην Αθήνα. Μια βραδιά λάμψης με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ και συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Herve στην Αθήνα, Γρηγόρη Κίκη, ο οποίος μεταφέρει τη φιλοσοφία του “λιγότερο είναι περισσότερο” σε κάθε πιάτο, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική πολυτέλεια βρίσκεται στην ουσία.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-15 09:30:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button