
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης στις τάξεις των οργανωμένων του Παναθηναϊκού
Η ανάρτηση προ ημερών μερίδας οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού (δείτε τη κάτω) έφερε στο φως σοκαριστικά στοιχεία για τον εδώ και καιρό μαινόμενο «εμφύλιο» στην «Θύρα 13» – στοιχεία ωστόσο που παραπέμπουν σε δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Είχαν προηγηθεί βίαια επεισόδια μεταξύ ομάδων οπαδών του Παναθηναϊκού, όπως πρόσφατα έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, ή ακόμη και ένοπλα όπως τον περασμένο Ιούλιο έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου.
Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλονται στην ανάρτηση των συγκεκριμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, ξεχωρίζουν τρία ερωτήματα, ενδεικτικά των πρακτικών που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται στις τάξεις των «οργανωμένων» του Τριφυλλιού:
- «Τι είδους ιδεολογία είναι αυτή που αγωνίζεται για το κλείσιμο των μισών συνδέσμων κόβοντας τους τα εισιτήρια, βάζοντας τους βόμβες τα βράδια, πυροβολισμούς ή ακόμη και επιθέσεις ενώ εκεί βρίσκονται μετρημένοι στα δάχτυλα πιτσιρικάδες Παναθηναϊκοί;»
- «Τι είδους ιδεολογία είναι αυτή που σε οδηγεί να καλύψεις και ουσιαστικά έναν τύπο που έφαγε πολλές χιλιάδες ευρώ από τον σύνδεσμο του Ζωγράφου υπό τις απειλές όπλου;»
- «Τι είδους ιδεολογία είναι αυτή που επιστρατεύει μπράβους για να την πέσουν σε Παναθηναϊκούς που πηγαίνουν στο γήπεδο;»
Ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων με αφορμή την ανωτέρω ανάρτηση, όπου πέρα από την απλή περιγραφή της κατάστασης, καλούνταν η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές να ενεργοποιηθούν τουλάχιστον για τη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών.
Η αντίδραση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ήρθε την Δευτέρα μέσω ανακοίνωσης, όπου μεταξύ άλλων διαβεβαιώνεται ότι κάθε περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητικό χώρο, διερευνάται διεξοδικά και αντιμετωπίζεται άμεσα με στοχευμένες ενέργειες και παρεμβάσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Και παράλληλα καλείται οιοσδήποτε διαθέτει πληροφορίες ή επιθυμεί να καταγγείλει οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή παραβατικότητας, να απευθύνεται στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας.
Η ανακοίνωση του Αρχηγείου έχει αναλυτικά ως εξής:
Σχετικά με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που αναπαράγονται με αφορμή ανάρτηση συνδέσμου οπαδών ομάδας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Κάθε περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητικό χώρο διερευνάται διεξοδικά και αντιμετωπίζεται άμεσα με στοχευμένες ενέργειες και παρεμβάσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ιδίως όσον αφορά οπαδούς της ανωτέρω ομάδας, υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2024 είχαν συλληφθεί -74- άτομα, μετά από συμπλοκή με χρήση όπλων και επικίνδυνων αντικειμένων, ενώ οι δράσεις για την αντιμετώπιση μεμονωμένων και οργανωμένων αθλητικών επεισοδίων ή συμβάντων είναι συνεχείς, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο.
Μάλιστα, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο που προκαλούν τέτοια περιστατικά στην ασφάλεια της κοινωνίας, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε στην αναβάθμιση της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, εντάσσοντας αυτή στη δομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Δημιουργήθηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, το προσωπικό της οποίας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή, ώστε οι υπαίτιοι διάπραξης αδικημάτων με αθλητικό υπόβαθρο να συλλαμβάνονται άμεσα και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
Ως εκ τούτου κάθε πολίτης που διαθέτει πληροφορίες ή επιθυμεί να καταγγείλει οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή παραβατικότητας, μπορεί να απευθύνεται στην παραπάνω εξειδικευμένη υπηρεσία ή σε όποια άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επιθυμεί, ώστε με αυτόν το τρόπο να συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση της αθλητικής βίας.
. . .
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-10 18:16:00